Life

Doliu în lumea televiziunii. Dumitru Moroșanu, realizator la Cerbul de Aur, a murit la 80 de ani

Doliu în mass-media. Dumitru Moroșanu, producător la renumitul festival Cerbul de Aur, a încetat din viață la 80 de ani.
26.04.2023 | 17:48
Doliu in lumea televiziunii Dumitru Morosanu realizator la Cerbul de Aur a murit la 80 de ani
Doliu în mass-media. Dumitru Moroșanu, producător la Cerbul de Aur, a încetat din viață la 80 de ani. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Doliu în lumea televiziunii. Unul dintre realizatorii festivalului Cerbul de Aur a murit la 80 de ani, lăsând în urma sa foarte multă durere. În urmă cu mai bine de 4 ani regretatul om de televiziune a vorbit despre cariera sa.

Doliu în mass-media. Dumitru Moroșanu, producător la Cerbul de Aur, a încetat din viață la 80 de ani

Mass-media este în doliu după ce Dumitru Moroșanu a încetat din viață în cursul zilei de miercuri, 26 aprilie 2023, la vârsta de 80 de ani. A fost producător la Cerbul de Aur, om de televiziune, dar și realizator de emisiuni muzicale şi de divertisment.

ADVERTISEMENT

În anul 2018 a vorbit la Radio România Actualități despre implicarea pe care a avut-o în cadrul acestui eveniment. A fost prezent la aproape toate momentele festivalului a cărei primă ediție a fost în anul 1968.

„În ’68 a început Cerbul de Aur. Eu în ’68 nu am fost atunci la Brașov, trebuia să mă organizez, eram la Radio Iași în vremea aceea și trebuia să pot să ajung. Dar în ’69 am apărut acolo.

ADVERTISEMENT

Cu ajutorul lui Dinu Săraru care era șeful Biroului de Relații cu Presa am obținut bilete, un loc în sală la festivalul Cerbul de Aur. Am avut norocul să stau lângă Gigliola Cinquetti.

Chiar așa a fost! Și nu numai asta, dar ca să vezi tu cum se întâmplă lucrurile în viață, anul ăsta are și ea un recital la Cerbul de Aur”, spunea regretatul Dumitru Moroșanu în interviul de pe Youtube.

ADVERTISEMENT

Cine a fost realizatorul Dumitru Moroșanu

Dumitru Moroșanu a fost unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați realizatori de emisiuni muzicale şi de divertisment. A absolvit Conservatorul de Muzică George Enescu și a organizat foarte multe spectacole de varietăți în timpul studenției.

A debutat la TVR în anul 1974, instituția fiind una care l-a ajutat că urce toate treptele profesionale. A fost redactor muzical, de rubrică, realizator de emisiuni și redactor-şef adjunct. De asemenea, printre realizările sale se află toate ediţiile Festivalului de Jazz de la Sibiu până în 1989.

ADVERTISEMENT

Totodată, din cariera regretatului realizator de televiziune mai fac parte și emisiunea Album duminical și filmul La început a fost cântecul. Potrivit unui articol publicat de Marius Tucă pe blogul personal în 1985 a fost investit în funcţia de director al concertelor muzicale.

Este vorba de producțiile Vă place Opera?, Floarea din grădină, Cu mască sau fără mască. După Revoluție, în anul 1990, a fost numit Director al Departamentului Muzică, Spectacole, Varietăţi. În această calitate a organizat 6 ediţii ale Cerbului de Aur.

ADVERTISEMENT