News

Doliu în politica românească! Un primar din Botoşani a murit în spital. Ce făceau medicii în tot acest timp

05.07.2019 | 09:50
Doliu in politica romaneasca Un primar din Botosani a murit in spital Ce faceau medicii in tot acest timp

Doliu în politica românească în urma unui caz incredibil. Primarul unei comune a murit chiar într-un spital, acolo unde a mers pentru că nu se simțea bine. Bărbatul a fost într-o unitate medicală din oraşul Săveni, judeţul Botoşani, acolo unde s-a dus să ceară ajutor. Din păcate pentru el camera de gardă era închisă la acea oră. Acesta a urcat la o secţie de medicină internă unde a fost preluat de o asistentă.

Doliu în politica românească!

Femeia i-a făcut câteva investigații, apoi primarul a plecat. A apucat să mai facă doar câțiva pași pentru că s-a prăbuşit fără suflare în timp ce cobora scările. De remarcat că în spital nu se afla nici un medic, pentru că unul este în concediu, iar celălalt îşi terminase programul. Totul a început după ce primarul comunei Vorniceni, Toader Leampăr, s-a dus să rezolve unele probleme administrative.

Când a ajuns în oraş i s-a făcut rău și a decis să meargă la spital. Cum la camera de gardă era închis și la Secţia Exterioară a unităţii medicale din Săveni, care aparţine de Spitalul Judeţean din Botoşani, nu era niciun medic, acesta a urcat la etaj într-o altă secție. Una dintre asistente l-a consultat, însă pe drumul de întoarcere, chiar în timp ce cobora treptele, bărbatul a făcut un stop cardio-respirator.

Doliu în politica românească! Spital
Spitalul din Săveni nu a avut niciun doctor. Sursa foto – facebook

Ce făceau medicii în tot acest timp

“Domnul primar a venit la Săveni, a avut treabă la notariat, i s-a făcut rău, a zis că îl doare-n piept. A venit la Urgenţe la Săveni. Urgenţa cred că este închisă şi s-a dus sus la etaj şi a făcut un EKG. Iar când a coborât pe scări, am înţeles că a căzut”, a spus Gheorge Irimia, viceprimarul comunei Vorniceni. De remarcat că imediat după incident, asistentele au sunat la 112, iar la faţa locului a ajuns un echipaj SMURD cu medic de la Botoşani.

Cum drumul până aici durează aproximativ 40 de minute, din păcate, s-a pierdut timp preţios. Bărbatul a fost resuscitat preț de alte 50 de minute, însă fără niciun rezultat. Trebuie specificat că la Săveni lucrează doar doi medici, dintre care unul este pensionar, iar Camera de Gardă are activitatea suspendată între 26 iunie şi 10 iulie. Doctorul care asigura gărzile este plecat în concediu. Celălalt medic, de la secţia de Medicină Internă, fusese la lucru, însă îşi terminase programul.