Sport

Doliu la CSA Steaua. A murit Tănase Tănase, cel mai mare antrenor din istoria voleiului românesc

Este doliu în lumea sportului românesc, dar mai ales la CSA Steaua. S-a stins din viață Tănase Tănase, cel mai mare antrenor pe care l-a dat voleiul nostru
03.04.2024 | 15:23
Doliu la CSA Steaua A murit Tanase Tanase cel mai mare antrenor din istoria voleiului romanesc
Doliu la CSA Steaua. A murit Tănase Tănase, cel mai mare antrenor din istoria voleiului românesc. FOTO: Facebook CSA Steaua
ADVERTISEMENT

Tănase Tănase a murit la vârsta de de 98 de ani. Fostul tehnician era considerat cel mai mare antrenor de volei masculin din istoria României. 

A murit Tănase Tănase. Doliu la CSA Steaua

Născut pe 28 mai 1925, Tănase Tănase şi-a început cariera de antrenor la Tractorul Braşov în 1951 şi a cunoscut consacrarea la Clubul Sportiv al Armatei, unde a cucerit de cinci ori titlul național.

ADVERTISEMENT

De numele lui nea Tică se leagă cele mai mari performanțe ale secției de volei de la CSA Steaua. Cu el la timonă la sfârșitul anilor ’60 și începutul anilor ’70, „militarii” au câștigat cinci tituluri la rând și au ajuns în finala Cupei Campionilor din 1969.

„A murit legendarul Tănase Tănase!  La 98 de ani, ne-a părăsit cel mai mare antrenor pe care l-a avut voleiul românesc. Tănase Tănase a stat pe banca tehnică în peste 2400 de partide oficiale în calitate de antrenor principal, dintre care 205 au fost meciuri inter-țări și 239 de întâlniri din competiții europene!

ADVERTISEMENT

Nea Tică, așa cum era cunoscut în lumea voleiului, a condus Steaua București la cinci titluri de campioană națională între 1967 și 1971. Tot cu Steaua a jucat finala Cupei Campionilor Europeni (1969) și alte două semifinale în cea mai importantă competiție intercluburi.

‘Eu am fost formator de jucători! Am lansat fix 90 pe prima scenă. Asta e marea performanță!’, îi plăcea lui nea Tică să spună.

ADVERTISEMENT

În 2022, la finala Cupei României, de la Brașov, nea Tică a primit din partea echipei tricoul Stelei înaintea partidei cu Arcada Galați. ‘Steaua e echipa mea de suflet, clubul la care am cucerit cinci titluri consecutive de campion. Îmi aduc aminte, în 1967, când am obținut primul titlu de campion din istoria stelistă!

Acea aniversare chiar a fost una de neuitat, pentru că în acel an toate secțiile de jocuri sportive, volei, baschet, handbal, fotbal, au cucerit titlurile de campioane!’, declara legendarul antrenor în 2022, la 96 de ani.

ADVERTISEMENT

Numele lui Tănase Tănase este gravat la stadionul Steaua alături de marile legende ale Stelei, din toate sporturile”, a anunțat CSA Steaua, pe Facebook.

ADVERTISEMENT