News

Dominic Fritz și-a depus candidatura pentru al doilea mandat la Primăria Timișoarei. „Ca cetăţean UE, am dreptul”

Dominic Fritz, la a doua candidatură la Primăria Timișoarei. Sunt contestații, primarul va aplica pentru cetățenia română
29.04.2024 | 16:43
Dominic Fritz sia depus candidatura pentru al doilea mandat la Primaria Timisoarei Ca cetatean UE am dreptul
Dominic Fritz spune că vrea să continue drumul european al Timișoarei / Foto: Facebook, Dominic Fritz
ADVERTISEMENT

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, și-a depus, luni, candidatura pentru un nou mandat din partea Alianței Timișoara Unită, spunând că, în calitate de „cetățean UE”, are acest drept, subliniind că deja există mai multe contestații împotriva lui. Fritz a mai spus și că trebuie să existe majoritate în consiliul local pentru a nu fi „sabotat și blocat” drumul Timișoarei.

Dominic Fritz: „Fără majoritate în consiliul local drumul Timișoarei poate fi ușor sabotat și blocat”

Dominic Fritz și-a depus, luni, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Timișoarei, din partea Alianței Timișoara Unită (USR, PMP, Forța Dreptei, UDMR), spunând că echipa sa are nevoie de votul oamenilor pentru a intra în consiliul local. Fritz a spus și că jumătate din echipa sa sunt femei. Primarul a transmis că împreună cu Alianța Timișoara Unită va menține orașul pe calea europeană, bazată pe respect, reguli și continuarea modernizării.

ADVERTISEMENT

„Azi mi-am depus candidatura pentru un nou mandat de primar. Câteva zeci de bibliorafturi, cu acte semnate și ștampilate și mai ales cu listele de semnături de la voi. Vă mulțumesc! Candidez la alegerile din 9 iunie împreună cu o echipă valoroasă de buni profesioniști și pasionați de Timișoara care are nevoie de votul vostru pentru a intra în consiliul local. Jumătate din echipă sunt femei pentru că proiectul nostru politic e unul care crede în vocea și în contribuția femeilor.

Am depus această candidatură cu multă încredere în ceea ce am realizat în ultimii patru ani și cu convingerea că împreună cu echipa Alianței Timișoara Unită vom ține orașul pe un drum european, al modernizării și corectitudinii și al respectului pentru reguli.

ADVERTISEMENT

Iar pentru asta e nevoie de votul vostru în 9 iunie, nu doar pentru mine primar ci și pentru lista mea de consilieri locali. Fără majoritate în consiliul local drumul de dezvoltare și modernizare al Timișoarei poate fi ușor sabotat și blocat”, se arată într-un mesaj al lui Dominic Fritz postat pe pagina sa Facebook.

Trei contestații împotriva candidaturii lui Fritz

Dominic Fritz a subliniat că vor exista și în 2024 contestații cu privire la candidatura sa la Primăria Timișoara, desi este cetățean al Uniunii Europene și are tot dreptul să o facă

ADVERTISEMENT

„Această candidatură a mea şi anul acesta va fi însoţită de tot felul de contestaţii pe baza unor teorii legale absurde. Clar este la fel ca în 2020, eu, ca cetăţean UE, am dreptul să candidez aici în Timişoara (…) Orice fel de contestaţii care vor veni în următoarele zile, scopul acestor contestaţii este să arunce o umbră de ilegitimitate asupra candidaturii mele, asupra candidaturii noastre, dar avem încredere în timişoreni că ştiu să discearnă aceste încercări şi că vor decide cu înţelepciune şi curaj să mergem împreună înainte”, a spus el.

Primarul Timișoarei a informat că trei contestații au fost depuse înainte să-și depună chiar el candidatura, spunând că aceste contestații au la bază teorii ale conspirației, potrivit cărora el ar fi „agent strain” desi el trăiește în Timișoara, nu în altă parte

ADVERTISEMENT

„Motivele pentru care se contestă candidatura mea nu sunt noi (…) se bazează pe  teorii cum că legea pentru alegerile locale nu este constituţională, pe alte teorii ale conspiraţiei cum că aş fi agent străin şi nu am dreptul să candidez. Legea este foarte clară (…) Nu putem pe de-o parte să ne dezvoltăm oraşul pe fonduri europene şi să ne bucurăm de apartenenţa noastră la Europa şi în alte părţi să punem la îndoială drepturile cetăţenilor UE. Cred că nu este nicio îndoială că eu, cu adevărat, dincolo de orice tertipuri juridice cu ce ar putea să vină aceşti contestatari, eu cu adevărat trăiesc, locuiesc în Timişoara şi nu altceva”, a spus Fritz.

Rezident permanent în Timișoara

Dominic Fritz a explicat că are carte de rezident permanent în Timișoara și că cei „stresați” de Alianța Timișoara Unită inventează „povești” pentru a-i contesta legitimitatea candidaturii.

„Chiar pot să vă arăt (…), a ajuns astăzi prin poştă, cartea mea de rezidenţă permanentă, 10 ani, cu adresa mea din Timişoara şi în rest încă o dată juriştii pot să stea să dezbată. Important e ca, la fel ca în 2020, să decidă timişorenii, să decidă cei care au drept de vot aici, mă vor găsi pe buletinul de vot.

Că sunt unii care sunt stresaţi cu aceatsă candidatură, că sunt unii care sunt stresaţi cu această alianţă Timişoara Unită, vor să creeze tot felul de poveşti care să pună la îndoială legitimitatea candidaturii noastre este de înţeles pentru că într-adevăr am arătat în ultimii patru ani că nu suntem controlaţi, mânaţi de nimeni, ne luptăm pentru dreptate şi tocmai de aceea dreptul timişorenilor de a alege nu poate fi îngrădit”, a spus el el.

„Nu stau pe ascuns noaptea în Germania”

Fritz a mai spus că este mândru să fie timișorean și că nu „se ascunde” în Germania și că va aplica pentru dobândirea cetățeniei române, chiar înainte de alegerile locale din 9 iunie. În acest sens, a precizat el, se va deplasa la București, după Paște.

„După cum vedeţi sunt aici fizic, casa mea a fost şi la televiziune, nu stau pe ascuns noaptea în Germania. Cred că oricine are dubii că eu aş putea să mă ascund în weekend sau noaptea undeva într-un domiciliu secret, în Germania, are nevoie de un consult nu juridic, ci de altă natură. Eu sunt timişorean, mândru timişorean (…) Eu nu mai am o carte de identitate germană. Mai am un paşaport vechi care este titlu de călătorie, dar care nu conţine o adresă, am o carte de rezidenţă şi sunt mândru că pe ea scrie Timişoara”, a spus primarul.

Alături de Dominic Fritz, fostul liberal Alin Nica, candidatul Alianței Timișoara Unită la Consiliul Județean, a declarat că timișorenii trebuie să-l sprijine pe primar, pentru continuitatea democrației, estimând că, din partea contracandidaților „este o campanie agresivă, cea mai murdară campanie de când cunosc eu că s-au dus campanii aici, în Timişoara”.

 

 

 

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
Se schimbă automat cardurile la Raiffeisen Bank. Anunț important făcut de bancă. Tot...
Se schimbă automat cardurile la Raiffeisen Bank. Anunț important făcut de bancă. Tot ce trebuie să știi
Vârsta de pensionare, redusă pentru o categorie de români. Ce prevede proiectul
Vârsta de pensionare, redusă pentru o categorie de români. Ce prevede proiectul
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are...
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are 57 de ani și e în topul celor mai bogați români
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze