News

Ce s-a întâmplat în Donbas la scurt timp după ce Vladimir Putin a semnat pentru independența regiunilor Doneţk şi Lugansk

La puține momente după ce Vladimir Putin a semnat pentru independența regiunilor Doneţk şi Lugansk, în Donbas s-a declanșat sărbătoarea în rândul separatiștilor pro-ruși.
21.02.2022 | 23:34
Ce sa intamplat in Donbas la scurt timp dupa ce Vladimir Putin a semnat pentru independenta regiunilor Donetk si Lugansk
ADVERTISEMENT

Criza din estul Europei a intrat într-o nouă etapă. Președintele Vladimir Putin a semnat luni seară decretele de recunoaștere a independenței republicilor separatiste Donețk și Lugansk din Ucraina.

Dacă Occidentul a reacționat printr-o serie amplă de mesaje care condamnă mișcarea Moscovei, în regiunea Donbas lucrurile au căpătat un aspect festiv.

ADVERTISEMENT

Focuri de artificii în Donbas, la scurt timp după ce Vladimir Putin a semnat pentru independența regiunilor Doneţk şi Lugansk

La doar câteva minute după ce Vladimir Putin a recunoscut independența republicilor separatiste Donețk și Lugansk, pe străzile din aceste zone s-au putut observa focuri de artificii.

Pe site-urile de socializare au apărut mai multe filmări cu susținători ai Rusiei. În clipuri apar mai multe persoane care arborează steaguri ale Rusiei pe străzi.

ADVERTISEMENT

Explozie a unei mașini, luni seara la Lugansk

Tot luni seara, reprezentantul Republicii Populare Lugansk în cadrul Centrului comun de control și coordonare a încetării focului și stabilizarea situației din sud-estul Ucrainei a fost rănit după ce mașina sa a explodat, notează site-ul News.am.

”O mașină a explodat în parcarea din apropierea clădirii reprezentanței, s-a încercat un atac asupra șefului reprezentanței, acesta a fost rănit, și șoferul a fost rănit”, a declarat un reprezentant al Miliției Populare, în presa rusă.

ADVERTISEMENT

Ministerul de Interne al autoproclamatului Lugansk a declarat că atacatorii au folosit 10-15 kg de explozibil pentru a-l ucide pe șeful reprezentantului LPR la Centrul Comun pentru Control și Coordonare a Regimului de încetare a focului (JCCC), Mihail Filiponenko. În atac a fost rănit și șoferul oficialului.

Vladimir Putin a semnat, luni, decretele de recunoaștere a republicilor separatiste din estul Ucrainei

Conflictul dintre Rusia şi Ucraina este tot mai departe de a se încheia. Luni seara, liderul de la Kremlin a informat oficial ca va recunoaște independența regiunilor separatiste Donețk și Lugansk.

ADVERTISEMENT

”Au fost parte a teritoriului rus”, a declarat Vladimir Putin, într-o transmisiune televizată, înainte de a semna decretele.

Liderul de la Kremlin a susținut un discurs maraton în care a făcut trimiteri la istoria URSS și a lansat atacuri la adresa actualei conduceri de la Kiev precum și la NATO.

Putin a spus despre Organizația Tratatului Nord Atlantic că ”a transformat Ucraina într-un teatru de război”.

ADVERTISEMENT