Sport

Dosarul „Pyro“, de la anchete penale în SuperLiga la amenzi pentru fumigene în Liga a 6-a!

Dosarul „Pyro“ a luat cu amploare tot fenomenul ultra românesc, unde au avut loc anchete, arestări preventive, dar și amenzi la Liga a 6-a pentru materiale pirotehnice.
06.04.2024 | 11:38
Dosarul Pyro de la anchete penale in SuperLiga la amenzi pentru fumigene in Liga a 6a
Dosarul "Pyro" se extinde și în Liga a 6-a / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Materialele pirotehnice au devenit un subiect fierbinte pentru autorități, care par tot mai dure cu suporterii. În ultima lună au avut loc măsuri copleșitoare contra fanilor care utilizează frecvent materiale pirotehnice, chiar și la nivel amator.

Club de Liga a 6-a Dâmbovița, amendat cu 300 de lei pentru fumigene

Atenția autorităților și forumurilor fotbalistice, plecând de la DIICOT, la FRF, până la AJF este copleșitoare asupra pirotehnicelor. Viitorul Pietroșița este ultima victimă a atenției sporite a organismelor responsabile de pedepsirea fanilor care încalcă legea.

ADVERTISEMENT

Conform deciziei, Viitorul Pietroșița a primit amendă de 300 de lei de la Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița. Partida de pe 31 martie cu Voința Bezdead, terminată cu 1-1, ar fi fost cauza penalității.

„Dosar: 94/CDE/2024 – Liga 6 Nord, AFC Viitorul Pietroșița – În baza art. 82.3c și 83.2d RD dispune o penalitate sportivă în cuantum de 300 lei, aruncarea cu fumigene în terenul de joc și cu petarde“, se arată pe website-ul AJF Dâmbovița.

ADVERTISEMENT

Pe rețelele de socializare ale clubului dâmbovițean au apărut și ironiile din partea suporterilor: ”Se iau de 3 copii care se bucură de 2 fumigene”, au spus fanii din Pietroșița, după penalizarea halucinantă.

Concordia Chiajna, o țintă surprinzătoare a jandarmilor, care au împărțit amenzi și interdicții

Concordia Chiajna, cunoscută mai mult pentru vântul din tribune, a fost ținta surprinzătoare a jandarmilor. Clubul ilfovean a beneficiat de susținerea a 30 de tineri, majoritatea copii de liceu, care ar fi avut materiale pirotehnice. Dosarul “Pyro” a luat cu asalt cluburile din SuperLiga, mai ales Dinamo sau UTA.

ADVERTISEMENT

Partida cu Progresul Spartac, câștigată cu 1-0, a adus și interdicții și amenzi pentru micul grup de suporteri ilfoveni. Conform Liga2.ro, suporterii Chiajnei ar fi aruncat cu 4 petarde pe teren, fiind imediat reperați de jandarmi.

De asemenea, unii dintre suporteri ar fi fugit în spatele stadionului, dar au fost prinși. Responsabilii ar fi primit interdicție pe stadion pentru 6 luni, iar alți suporteri ar fi primit amenzi.

ADVERTISEMENT

În timpul întocmirii proceselor verbale de contravenție, unii dintre „ultrașii“ ilfoveni ar fi spus că nu aveau habar de ilegalitate. „N-am știut că nu e voie cu petarde“, ar fi spus unii dintre făptași.

ADVERTISEMENT