Sport

Dinamo, fără suporteri la meciurile de acasă în play-out! Decizie dură luată de Comisia de Disciplină!

Dinamo și UTA au fost sancționate foarte dur în urma incidentelor din meciul direct. În urma acestei decizii, roș-albii vor juca fără spectatori pe teren propriu în play-out!
27.03.2024 | 16:05
Dinamo fara suporteri la meciurile de acasa in playout Decizie dura luata de Comisia de Disciplina
Dinamo și UTA, suspendări uriașe în urma incidentelor de la meciul direct / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Comisia de Disciplină a dictat sancțiuni uriașe: atât Dinamo, cât și UTA, vor juca fără spectatori următoarele 4 meciuri de pe teren propriu în acest sezon de play-out! La meciul direct, fanii celor două formații s-au bătut atât pe teren, cât și în afara stadionului.

Dinamo se află într-o situație ingrată din cauza fanilor, care au provocat daune la partida cu UTA Arad. Fanii celor două cluburi s-au bătut chiar pe gazonul arenei Arcul de Triumf, ceea ce a atras suspendări drastice.

ADVERTISEMENT

Dinamo și UTA, meciuri cu suporteri doar în deplasări

Cele două cluburi se văd nevoite să joace cu porțile închise toate partidele de acasă din acest play-out. Rămâne de văzut dacă „câinii“ vor fi afectați în menținerea în Superliga, aflați la doar un punct de retrogradarea directă.

UTA este mult mai liniștită, având 7 puncte peste primul loc de baraj de retrogradare, ocupat de FCU Craiova 1948. Însă, sancțiunile uriașe îi vor mai aduce pe fanii bucureșteni sau arădeni doar în deplasări.

ADVERTISEMENT

Întrucât sancțiunea se aplică doar pe teren propriu, ultrașii celor două cluburi vor face show în deplasările rămase în play-out.

Ce meciuri vor disputa Dinamo și UTA fără spectatori

“Câinii” vor dispută 4 partide cruciale în lupta pentru menținerea în prima divizie, împotriva unor formații superioare. Ultima etapă aduce și duelul direct al celor două “pedepsite”, De asemenea, cluburile au fost amendate cu suma de 100.000 lei fiecare!

ADVERTISEMENT

Meciurile lui Dinamo fără spectatori:

  • Dinamo – Petrolul
  • Dinamo – Poli Iasi
  • Dinamo – Voluntari
  • Dinamo – UTA

Meciurile UTA-ei Arad fără spectatori:

  • UTA Arad – FC Botoșani
  • UTA Arad – Hermannstadt
  • UTA Arad – Otelul Galați
  • UTA Arad – FCU Craiova 1948

Descinderi ale autorităților după Dinamo – UTA Arad, conducerea dinamovistă parte civilă

Dinamo este într-o situație ciudată, întrucât conducerea clubului a fost constituită ca parte civilă în dosarul “Pyro”. Dosarul a luat cu amploare cluburile din capitală, printre care Dinamo, Rapid sau CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

În urma distrugerilor, Andrei Nicolescu a declarat că a depus plângere împotriva propriilor fani după incidentele cu UTA Arad. Atunci, suporterii celor două cluburi s-au bătut reciproc și au aruncat cu materiale pirotehnice preț de câteva minute.

Hotărârea emisă de Comisia de Disciplină

“SC Dinamo 1948 SA vs. AFC UTA Arad – Incidente – În temeiul art. 82.1 și 3.e, art. 83.2.f din RD, cu aplicarea art. 42.1, raportat la art. 27 din RD, se sancționează SC Dinamo 1948 SA cu măsura programării meciurilor fără spectatori pentru patru jocuri și penalitate sportivă de 100.000 lei.

În temeiul art. 82.2 și 3.e și art.83.2.f din RD, cu aplicarea art. 42.1, raportat la art.27 din RD, se sancționează clubul AFC UTA Arad cu măsura programării meciulor fără spectatori pentru patru jocuri și penalitate sportivă de 100.000 lei.” se arată în documentul emis de Comisia de Disciplină.

ADVERTISEMENT