Life

Două alimente delicioase pe care și creierul le adoră. Medicul Vlad Ciurea spune că au beneficii impresionante

Există două alimente delicioase pe care inclusiv creierul nostru le adoră. Medicul Vlad Ciurea a spus ce beneficii au acestea.
18.04.2024 | 20:32
Doua alimente delicioase pe care si creierul le adora Medicul Vlad Ciurea spune ca au beneficii impresionante
Două alimente delicioase pe care și creierul le adoră. Sursă foto: Pinterest, Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Medicul Vlad Ciurea a vorbit despre cele două alimente delicioase pe care creierul le adoră. Au un gust aparte, nu pot fi înlocuite cu altceva, iar pe lângă asta au și o mulțime de beneficii pentru organism.

Două alimente delicioase pe care și creierul le adoră

Când vine vorba de sănătatea noastră, dincolo de un stil de viață echilibrat, avem nevoie și de o alimentație corectă. De multe ori, alimentele pe care noi le iubim, ne pot face mai mult rău decât credem.

ADVERTISEMENT

Iar dacă stăm să ne raportăm la creierul nostru, medicul Vlad Ciurea a vorbit de-a lungul timpului despre acest lucru. Sunt anumite alimente pe care creierul le iubește, în timp ce pe altele le va respinge și chiar i-ar putea dăuna.

Cele două alimente delicioase pe care și creierul le adoră să întâmplă să fie chiar dulciuri. Vorbim însă despre niște dulciuri naturale, care se găsesc destul de ușor și care au beneficii uimitoare.

ADVERTISEMENT

Mierea și cacao pot face minuni pentru organismul nostru. Vorbim despre mierea naturală nu cea contrafăcută. De asemenea, cacao este recomandat să fie consumată într-o formă cât mai curată nicidecum cu zahăr sau cu lapte.

Recomandările medicului Vlad Ciurea

„Să mergem puțin spre dulce, dar dulcele care îi place creierului. Nu-i place orice! Este un organism foarte mofturos. Trebuie să îi dai miere, ciocolată seacă, nu însiropată. Cacao iar este foarte bună pentru activitatea cerebrală!”, spune medicul Vlad Ciurea.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cele două alimente delicioase pe care și creierul le adoră, mai avem și carnea. Este important să știm ce tip de carne să alegem, pentru că acest lucru ne poate influența sănătatea în bine sau în rău.

Medicul Vlad Ciurea ne sfătuiește să optăm pentru carnea albă. Cea de curcan ar putea fi alegerea cea mai bună. Aceasta conține puține calorii, la fel ca și peștele. De asemenea, salata nu ar trebui să lipsească de pe masa noastră.

ADVERTISEMENT

„Să se mănânce mâncăruri seci, carne cât mai seacă, cât mai fără grăsime, carnea de curcan este recunoscută, pentru că are calorii reduse, peștele slab și salată, salată, salată”, a mai afirmat medicul Vlad Ciurea, conform prosport.ro.

ADVERTISEMENT