Life

Cum afli că mierea din comerț nu este contrafăcută. Trucul venit direct de la apicultori

Cum descoperi că mierea din magazine nu este falsificată. Pontul pe care trebuie să îl știe cumpărătorii vine de la apicultori.
08.04.2024 | 11:25
Cum afli ca mierea din comert nu este contrafacuta Trucul venit direct de la apicultori
Cum descoperi că mierea din magazine nu este falsificată. Pontul pe care trebuie să îl știe cumpărătorii vine de la apicultori. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cum afli că mierea din comerț nu este contrafăcută. Trucul venit direct de la apicultori. În felul acesta vei reuși să stai departe de sortimentele de calitate îndoielnică care, din păcate, sunt tot mai populare pe rafturile supermarketurilor.

Cum descoperi că mierea din magazine nu este falsificată. Pontul pe care trebuie să îl știe cumpărătorii vine de la apicultori

Cum descoperi că mierea din magazine nu este falsificată. Pontul pe care trebuie să îl știe cumpărătorii vine de la apicultori. Aceștia transmit că este vorba de o metodă foarte simplă și la îndemâna tuturor oamenilor.

ADVERTISEMENT

În primul rând, clienții trebuie să fie foarte atenți la cristalizarea sau vâscozitatea produsului din borcan. În al doilea rând, este indicat să se întoarcă recipientul cu fundul în sus pentru a vedea ce se întâmplă cu alimentul.

Dacă se formează un glob de aer și urcă cu greu către capătul borcanului, atunci mierea este sigură și de calitate. De asemenea, este foarte important să se citească eticheta care există pe fiecare produs în parte pentru a vedea care sunt eventualii aditivi sau substanțe adăugate în produs.

ADVERTISEMENT

O altă modalitate simplă de a afla dacă mierea nu este contrafăcută și plină de E-uri constă într-un test simplu cu apă. Concret, se umple un pahar cu apă, se ia o linguriță cu miere și se pune în pahar. În cazul în care mierea se dizolvă, atunci este contrafăcută.

Dacă mierea rămâne pe fundul paharului, atunci mierea este una pură și de calitate. Totodată, dacă mierea stă nemișcată pe deget fără să curgă, înseamnă că este de calitate și este foarte bună de consumat.

ADVERTISEMENT

Mierea, un aliment minune pentru organismul uman

Mierea reprezintă un aliment minune pentru organismul uman. Nutriționiștii o recomandă pentru calitățile sale benefice, mai ales că pe piață există mai multe variante de produse, în funcție de plantele polenizate de albine.

„Avem mierea de mentă de la Tulcea. Avem miere de salcâm, păstură cu cătină măcinată pentru regenerarea ficatului. Avem miere de salcâm cu tinctură de propolis, cu propolis brut, răzuit, lăsat 3 săptămâni la macerat.

ADVERTISEMENT

Foarte bun ca antibiotic, gastrită, ulcer, plămâni. Toată lumea caută miere cât mai ieftină şi a intrat cea de Ucraina, a intrat China pe rol. Oamenii nu mai au încredere să folosească o miere garantat naturală”, a declarat Gavrilă Samoilă, apicultor, pentru observatornews.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: