Life

Două alimente pe care e bine să le mănânci în fiecare zi. Sunt perfecte pentru sănătate în această perioadă și sunt foarte ieftine

Două produse care trebuie consumate zilnic. Sunt ideale pentru organismul uman și au un preț extrem de accesibil românilor.
10.04.2024 | 12:35
Doua alimente pe care e bine sa le mananci in fiecare zi Sunt perfecte pentru sanatate in aceasta perioada si sunt foarte ieftine
Două produse care trebuie consumate zilnic. Sunt ideale pentru organismul uman și au un preț extrem de accesibil românilor. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Două alimente pe care e bine să le mănâni în fiecare zi. Sunt perfecte pentru sănătate în această perioadă și sunt foarte ieftine. Acestea conțin o substanță numită quercetină, care are proprietăți antioxidante puternice.

Două produse care trebuie consumate zilnic. Sunt ideale pentru organismul uman și au un preț extrem de accesibil românilor

Două produse care trebuie consumate zilnic. Sunt ideale pentru organismul uman și au un preț extrem de accesibil românilor, de la 1 leu până la 3 lei. Dezvăluirea a fost făcută de medicul nutriționist Wasim Nazer în cadrul unei emisiuni, potrivit spectacola.ro.

ADVERTISEMENT

Specialistul este de părere că aceste legume sunt perfecte pentru sănătate pentru că au în compoziția lor o substanță numită quercetină, care este, de fapt, un flavonoid. Acesta este un compus care se găsește în foarte multe legume și fructe de pe piață.

Mai mult decât atât, are proprietăți antioxidante puternice. Concret, este vorba de ceapă și pătrunjel care au efecte importante atunci când vorbim despre reducerea efectelor reacțiile alergice, care apar primăvara.

ADVERTISEMENT

Printre alimentele care limitează simptomele neplăcute ale alergiilor se mai numără peștele, care se recomandă să se consume de cel puțin două ori pe săptămână. De asemenea, de pe listă nu trebuie să lipsească kiwi, ananasul, ardeiul și kefirul.

Care sunt beneficiile pe care le are ceapa

Ceapa are numeroase beneficii pentru sănătatea umană. Leguma este ideală pentru sistemul digestiv datorită unui carbohidrat care se găsește în compoziția sa. Acesta se numește fructooligozaharid și are mai multe roluri.

ADVERTISEMENT

În primul rând, restabilește echilibrul florei intestinale. În al doilea rând, substanța susține dezvoltarea bacteriilor benefice pentru corp. De asemenea, ceapa poate calma arsurile gastrice și simptomele indigestiei.

Mai mult, proprietățile sale medicinale au fost recunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Leguma a fost folosită dintotdeauna pentru a trata diverse afecțiuni, cum ar fi durerile de cap, bolile de inimă și rănile de la nivelul gurii.

ADVERTISEMENT

Ce proprietăți are pătrunjelul pentru organism

Pătrunjelul este o sursă bogată de vitamine și minerale. Nutriționiștii îl recomandă pentru că are în compoziția sa calciu, fosfor, potasiu, fier și vitamina K. De asemenea, verdeața este diuretică pentru că servește în curățarea rinichilor. Stimulează funcția renală.

Facilitează eliminarea fluidului din organism, prevenind în felul acesta retenția de lichide și obezitatea. De asemenea, pătrunjelul este eficient pentru curățarea și întinerirea pielii, precum și pentru întărirea unghiilor și părului.

În plus, are proprietăți anestezice și relaxante care reduc intensitatea manifestărilor cauzate de mușcăturile de insecte. Totodată, pătrunjelul reprezintă un supliment perfect pentru întărirea sistemului osos.

ADVERTISEMENT