News

Două centrale pe lemne au explodat, joi, în Suceava și Vaslui. Un mort și un rănit

Cazuri dramatice soldate cu victime, petrecute joi, în Suceava și Vaslui, acolo unde două centrale pe lemne au explodat.
21.12.2023 | 22:49
Doua centrale pe lemne au explodat joi in Suceava si Vaslui Un mort si un ranit
Cazuri dramatice în Suceava și Vaslui: două centrale pe lemne au explodat, ucigând un om și rănind un altul. Sursa foto: ISU / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Două centrale pe lemne au explodat, joi, 21 decembrie, în județele Suceava și Vaslui. În urma acestor grave incidente, un om de peste 40 de ani a murit, iar un tânăr a fost rănit.

Cazuri dramatice în Suceava și Vaslui: două centrale pe lemne au explodat, ucigând un om și rănind un altul

Primul caz a fost raportat în județul Suceava. În prima parte a zilei, pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stingere la o locuință din comuna Vama. Aici s-a produs o explozie, neurmată de incendiu.

ADVERTISEMENT

Forțele ISU au constatat că explozia a avut loc la o centrală termică pe lemne. În urma ei s-a înregistrat o victimă inconștientă. Un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava a preluat un bărbat de 44 de ani și a început manevrele de resuscitare.

În ciuda eforturilor cadrelor medicale, bărbatul nu a mai putut fi salvat. ”Un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava a preluat-o și a început manevrele de resuscitare.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, după consumarea protocolului medical, victima (un bărbat în vârstă de 44 de ani) a fost declarată decedată”, au precizat reprezentanții ISU Suceava, citați de Știrea Sucevei.

Caz grav raportat și în Vaslui

La orele serii, pompierii din Vaslui au intervenit cu o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă pentru salvarea vieții unui tânăr. Acesta a fost grav rănit în urma producerii unei explozii la centrala termică a unei locuințe.

ADVERTISEMENT

Incidentul s-a petrecut în localitatea Bleșca, comuna Ivănești. Nici aici, explozia, raportată tot la o centrală care funcționa pe lemne, nu a fost urmată de izbucnirea unui incendiu.

În momentul sosirii medicilor, băiatul în vârstă de 18 ani rănit prezenta arsuri majore. Tânărul era în stare de seminconștiență și prezenta arsuri ale căilor respiratorii și arsuri de gradul II la nivelul feței, gâtului, toracelui și ale membrelor superioare.

ADVERTISEMENT

Intubat orotraheal și ventilat mecanic, tânărul rănit în urma exploziei a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Pentru moment, victima va rămâne internată la Spitalului Județean de Urgență Vaslui”, a precizat ISU Vaslui.

ADVERTISEMENT