News

Două locomotive s-au ciocnit la Roșiorii de Vede. CFR Călători a demarat o anchetă internă

Două locomotive s-au ciocnit la Roșiorii de Vede. Este al doilea accident feroviar care a avut loc, în 2023, în județul Teleorman.
05.07.2023 | 14:45
Doua locomotive sau ciocnit la Rosiorii de Vede CFR Calatori a demarat o ancheta interna
Două locomotive s-au ciocnit la Roșiori. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Două locomotive s-au ciocnit la Roșiorii de Vede, în județul Teleorman, miercuri, pe Magistrala 100. În urma impactului, una dintre acestea a deraiat. Incidentul a fost confirmat de directorul general al Agenției de Investigare Feroviară Română, Laurențiu Dumitru.

Două locomotive s-au ciocnit la Roșiorii de Vede

Mai exact, o locomotivă EA 482 a SNTFC CFR Călători a tamponat un Cargo Trans Vagon. Totul s-ar fi întâmplat după ce locomotiva CFR ar fi efectuat o manevră, cel mai probabil nepotrivită.

ADVERTISEMENT

„La ora 10:55 o locomotivă a SNTFC CFR Călători, EA 482, a ieșit de la linia 3 a stației Roșiori Nord la linia 1, la manevră, pentru a prelua un tren de călători. În cursul acestei manevre a lovit locomotiva DA a Cargo Trans Vagon”, a declarat Laurențiu Dumitru pentru Club Feroviar.

După impact, una dintre locomotive a deraiat. Reprezentanții Agenției de Investigare Feroviară Română mai spun că va fi efectuată o anchetă de administratorul infrastructurii, iar ulterior se va decide dacă vor interveni și cei de la AGIFER.

ADVERTISEMENT

„Dacă este vorba de o încălcare clară de reglementări, nu avem noi ce îmbunătățiri să aducem”, a adăugat directorul Laurențiu Dumitru, cu privire la investigațiile care urmează să fie făcute după producerea acestui accident feroviar.

Ce transmit reprezentanții CFR Călători

La scurt timp după precizările directorului AGIFER, reprezentanții CFR Călători au venit și ei cu o declarație cu privire la incidentul, de astăzi, de la Roșiorii de Vede. Aceștia au punctat că vor fi analizate posibilele cauze care au dus la producerea tamponării dintre cele două locomotive.

ADVERTISEMENT

De asemenea, CFR Călători transmite că va fi demarată o anchetă internă. „Referitor la incidentul feroviar produs astăzi – 5 iulie 2023, în stația Roșiori Nord, în jurul orei 11:00, pentru analizarea cauzelor producerii acestuia se constituie o comisie de cercetare formată din autorități legale competente. CFR Călători demarează o cercetare internă.”, transmite CFR Călători.

Conform companiei de transport feroviar, nu au fost persoane rănite. Totodată, circulația trenurilor nu este afectată. „La manevra de regarare efectuată de o locomotivă izolată a CFR Călători – EA 428, s-a produs tamponarea unei locomotive tip DA a unui operator feroviar privat, cu deplasarea acesteia pe linie și deraierea a 3 osii. În urma impactului, personalul feroviar nu a fost rănit. Circulația trenurilor în zonă nu este afectată.”, adaugă reprezentanții CFR Călători, potrivit Realitatea.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că un alt accident feroviar s-a produs, în luna martie a acestui an, la Roșiorii de Vede, în județul Teleorman. În dimineața zilei de 13 martie, un tren de călători a lovit un tren de marfă al DB Cargo România, care transporta mașini Ford. În urma impactului, trenul mărfar a deraiat, iar două vagoane s-au răsturnat.

ADVERTISEMENT
Tags: