News

Două pisici din New York, primele animale de companie din SUA depistate pozitiv cu coronavirus

22.04.2020 | 21:48
Doua pisici din New York primele animale de companie din SUA depistate pozitiv cu coronavirus
ADVERTISEMENT

Două pisici din New York au devenit primele animale de companie din Statele Unite ale Americii care au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus.

Două pisici din New York, primele animale de companie din SUA depistate pozitiv cu coronavirus

Două pisici domestice din statul New York au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus, a anunțat miercuri Departamentul de Agricultură al SUA (USDA) .

ADVERTISEMENT

Conform acestui departament, cele două feline sunt primele animale de companie din Statele Unite ale Americii care au contractat virusul.

Potrivit unui comunicat emis de USDA și citat de site-ul RTV6, ambele pisici aveau simptome respiratorii ușoare și sunt de așteptat să se recupereze complet.

ADVERTISEMENT

Oficialii americani spun că un medic veterinar a testat prima pisică după ce a prezentat semne respiratorii ușoare. Nicio persoană din gospodăria cu pricina nu a fost confirmată cu COVID-19.

Este posibil ca virusul să fi fost transmis la pisică de către membrii gospodăriei ușor bolnavi sau asimptomatici sau prin contactul cu o persoană infectată în afara casei sale, spune USDA.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește a doua pisică, USDA spune că probele au fost prelevate după ce au dat semne de boală respiratorie. Proprietarul pisicii a fost pozitiv pentru COVID-19 înainte ca animalul să arate semne.

Oficialii departamentului din SUA mai spun că felinele trăiesc în două zone separate ale statului american.

ADVERTISEMENT

Animale de la Grădina Zoologică Bronx, testate pozitiv la începutul lunii

La începutul lunii aprilie, alte teste pozitive au venit la șapte tigri și lei la Grădina Zoo din Bronx. Autoritățile americane spun că, deși se pare că unele animale pot lua virusul de la oameni, nu există niciun indiciu că animalele îl transmit către ființe umane.

Alexandru Rafila: ”Nu există pericol de infectare a oamenilor de la pisici”

Pe 9 aprilie, Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și membru în comitetul executiv al OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) spunea că pisicile se pot infecta cu noul coronavirus, de la oameni, dar ele nu pot da mai departe boala.

”Este un studiu, urmează să vedem dacă se și confirmă, se referă strict la feline, nu la alte animale. Din cea am citit, este vorba doar de transmiterea de la om către feline, nu și invers. Nu există pericol de infectare a oamenilor din partea acestor animale”, a spus Alexandru Rafil la Digi 24.

ADVERTISEMENT