News

Două tone de canabis, ridicate de DIICOT. Captură record de droguri în Neamț

Mai multe persoane au fost ridicate de anchetatori și duse la audieri, după ce procurorii DIICOT au găsit două tone de canabis.
02.10.2023 | 18:06
Doua tone de canabis ridicate de DIICOT Captura record de droguri in Neamt
Două tone de canabis, ridicate de DIICOT. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Două tone de canabis au fost ridicate de DIICOT, în urma unor percheziții desfășurate, luni, 2 octombrie, în municipiul Roman din județul Neamț. Este o captură record de droguri a procurorilor DIICOT Neamț.

Două tone de canabis, ridicate de DIICOT

Mai exact, este vorba de aproximativ două tone de plante de canabis, descoperite în cadrul unor culturi indoor, conform Agerpres. Deocamdată, sursele judiciare nu au oferit mai multe detalii.

ADVERTISEMENT

Cert este că cele două tone de cabanis au fost ridicate și transportate din Roman cu mai multe tiruri. În urma perchezițiilor, mai mulți suspecți au fost reținuți și duși la audieri de oamenii legii.

În ultima perioadă, România se confruntă cu un adevărat fenomen privind culturile de canabis. Cu aproximativ o săptămână în urmă, alte două persoane din Bistrița Năsăud au fost arestate preventiv, după ce procurorii DIICOT au descoperit că acestea aveau propria cultură de cabanis pe un teren extravilan.

ADVERTISEMENT

Profesori de liceu, printre traficanții de droguri

De altfel, DIICOT Buzău a efectuat, pe 26 septembrie, 26 de percheziții domiciliare într-un dosar privind infracțiunile de constituite a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc.

Estr vorba de o rețea în fruntea căreia se aflau doi profesori din Buzău, un bărbat de 34 de ani și o femeie de 38 de ani. Aceștia vindeau droguri printr-o metodă nu foarte cunoscută. Substanțele vândute (droguri de risc (canabis), mare risc (3-CMC, MDMB-4en-PINACA) si substante psihoactive (2-CMC, ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-BUTINACA si 5F-ADB), erau comandate printr-o aplicație online criptată.

ADVERTISEMENT

După ce era plasată comanda, clientul făcea transferul în echivalentul unei criptomonede și primea o poză ce includea adresa locului în care trebuia să ajungă pentru a-și ridica drogurile. 25 de oameni au ajuns la audieri.

„Din actele de urmarire penala efectuate a rezultat ca drogurile erau comandate prin intermediul unor aplicatii online criptate, iar plata se realiza prin transferuri in echivalentul unei criptomonede.

ADVERTISEMENT

Distributia si vanzarea ulterioara a drogurilor avea loc fara ca persoanele sa se intalneasca, cumparatorul primind, dupa ce efectua plata, o fotografie si coordonatele GPS a locului in care se aflau drogurile ce facusera obiectul tranzactiei”, anunța DIICOT.

 

ADVERTISEMENT
Tags: