News

Arest preventiv pentru două persoane. Aveau o cultură de canabis pe un teren extravilan din Bistrița-Năsăud

Două persoane, acuzate că aveau propria cultură de canabis pe un teren extravilan din Bistrița Năsăud, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile
24.09.2023 | 19:28
Arest preventiv pentru doua persoane Aveau o cultura de canabis pe un teren extravilan din BistritaNasaud
Poliția nu a precizat câte plante de canabis au descoperit. Sursa foto: Poliția Română
ADVERTISEMENT

Polițiștii de la Combaterea Criminalității, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud, au descoperit vineri, 22 septembrie, o cultură de canabis pe un teren extravilan dintre două comune din județ. Două persoane, bănuite că au înființat această cultură în scopul comercializării și consumului propriu au fost reținute.

Cultură de canabis pe un teren extravilan

Poliția Română a anunțat duminică, 24 septembrie, că poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud, au descoperit o cultură de canabis pe terenul extravilan al unei comune din județ.

ADVERTISEMENT

Poliția precizează că vineri, 22 septembrie, au avut loc mai multe percheziții domiciliare, fiind astfel descoperită cultura de canabis. Autoritățile nu au precizat care a fost cantitatea de canabis descoperită, însă din imaginile furnizate presei se pare că este vorba de patru plante crescute la marginea drumului.

”Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud, au efectuat în data de 22 septembrie trei percheziţii domiciliare într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului.

ADVERTISEMENT

În cadrul percheziţiilor, a fost descoperită o cultură outdoor de canabis, înfiinţată în scopul comercializării şi consumului propriu, în extravilanul unei comune din judeţul Bistriţa-Năsăud”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

În acest caz, au fost reținute două persoane. Pentru acestea procurorul DIICOT de caz a cerut arest preventiv pentru 30 de zile. Cererea procurorilor a fost aprobată de către un judecător de drepturi și libertăți. În cadrul comunicatului de presă, Poliția precizează că suportul de specialitate în această misiune a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

ADVERTISEMENT

Culturile de canabis, fenomen în România

În data de 20 iulie a acestui an, tot în urma unei percheziții domiciliare, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești au găsit și ei o cultură de canabis, de această dată în solarul aflat în grădina suspecților.

De această dată, Poliția a precizat că a descoperit și ridicat nu mai puțin de 25 de plante de canabis în diferite stadii de dezvoltare, 3 grindere, 5 grame de cannabis, porționate pentru consum, o țigaretă confecționată artizanal, conținând substanțe interzise, 3 telefoane mobile, precum și mai multe ustensile și instalații utilizate la întreținerea culturii.

ADVERTISEMENT

În urmă cu un an, la Oradea, o altă cultură de canabis a fost descoperită de oamenii legii. Și de această dată a fost menționat numărul de plante descoperite, fiind vorba de nu mai puțin de 2.628 de plante de canabis. Patru suspecți în acest caz achiziționaseră un teren izolat într-o zonă muntoasă, unde construiseră două solare pentru creșterea plantelor.

ADVERTISEMENT