News

Două victime ale atacurilor din 11 septembrie 2001, o femeie și un bărbat, au fost identificate la 20 de ani de la atentat

Două persoane care au murit în atentatul terorist de la World Trade Center de la 11 septembrie 2021, o femeie și un bărbat, au fost identificate după 20 de ani de la tragedia din SUA.
08.09.2021 | 18:18
Doua victime ale atacurilor din 11 septembrie 2001 o femeie si un barbat au fost identificate la 20 de ani de la atentat
ADVERTISEMENT

Două persoane care și-au pierdut viața în urmă cu aproape 20 de ani la New York, în urma atacurilor teroriste de la World Trade Center, au fost identificate de autoritățile americane.

Acest lucru a fost posibil prin intermediul unei noi tehnologii de secvențiere a ADN-ului. Evenimentul are loc cu doar câteva zile înainte de comemorarea atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001, relatează presa de peste ocean.

ADVERTISEMENT

Două persoane care au murit în atentatul terorist de la 11 septembrie, identificate după 20 de ani de la tragedie

Marți, într-o conferință de presă, directoarea Institutului Medico-Legal din New York, Barbara Sampson, a anunțat că laboratorul a identificat cea de-a 1.646-a şi 1.647-a persoană care au murit la World Trade Center.

Potrivit ABC.com, ar fi vorba de o femeie și de un bărbat. Persoana de sex feminin identificată este Dorothy Morgan din Hempstead, New York, găsită prin analiza ADN a rămășițelor neidentificate recuperate din dezastru.

ADVERTISEMENT

A doua persoană – și a 1.647-a victimă din atentat – este un bărbat al cărui nume nu a fost făcut public, la cererea familiei sale. Din rămășitele sale au fost găsite fragmente în 2001, 2002 şi 2006.

”În urmă cu 20 de ani, am făcut o promisiune familiilor victimelor de la World Trade Center: că vom face tot ce este necesar pentru a-i identifica pe cei dragi pierduți în tragedie.

ADVERTISEMENT

Acum, cu aceste două noi identificări, continuăm să îndeplinim această obligație sacră”. a spus doctorul Barbara A. Sampson, care este și medic primar al orașului New York.

Cadrul medical mai spune că procesul şi tehnicile implementate de 20 de ani în identificarea fiecărei victime de la World Trade Center reprezintă ”ancheta de medicină legală cea mai importantă şi cea mai complexă din istoria Statelor Unite”.

ADVERTISEMENT

Este pentru prima dată în ultimii 2 ani când sunt identificate rămășițele unei victime. În prezent, există încă peste 1.100 de victime, cel puțin 40% dintre cei care au murit pe 11 septembrie, a căror identitate încă este neidentificată.

Peste 2.700 de oameni au murit în urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie

Pe data de 11 septembrie 2001, 4 atacuri sinucigașe comise de membrii rețelei teroriste Al-Qaida lăsau în urmă mii de morți, o țară cutremurată și o planetă total schimbată. În total, 2.753 de persoane au murit la World Trade Center.

Potrivit sursei citate, criminaliștii testează și retestează mai mult de 22.000 de părți ale corpurilor omenește care au fost recuperate de pe locul World Trade Center. O mare parte a testării se face folosind fragmente osoase de mărimea unei bomboane Tic Tac.

ADVERTISEMENT
Tags: