News

Dr. Mihai Craiu închide pagina Spitalul Virtual pentru Copii. Ce l-a determinat pe cunoscutul medic să ia această decizie

Spitalul Virtual pentru Copii, pagina de Facebook pe care dr. Mihai Craiu oferea sfaturi medicale părinților, urmează să își înceteze activitatea din cauza atacurilor din mediul virtual.
03.12.2021 | 14:11
Dr Mihai Craiu inchide pagina Spitalul Virtual pentru Copii Ce la determinat pe cunoscutul medic sa ia aceasta decizie
Dr. Mihai Craiu, fondatorul Spitalului Virtual pentru Copii, anunță închiderea paginii cu același nume. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Dr.  Mihai Craiu, unul dintre cei mai cunoscuți medici din România, care a pus bazele „Spitalului Virtual pentru Copii”, a anunțat într-un mesaj pe Facebook că pune capăt acestui proiect după patru ani de activitate.

Craiu este medic primar pediatru al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu-Rusescu” din București. Alături de alți specialiști din domeniul medical, dr. Mihai Craiu a pus bazele unei comunități în spațiu virtual prin care să ofere sfaturi și informații părinților.

ADVERTISEMENT

În mesajul său de pe Facebook, doctorul a explicat faptul că atacurile din mediul virtual, adesea care au avut legătură cu sfaturile pe care dr. Craiu și colegii săi le-au oferit pe tema pandemiei, au fost cele care au determinat încetarea proiectului.

”Probabil că trebuia să fac acest efort cu mii de răspunsuri și comentarii, aici în SVC, în toți acești aproape 4 ani. Un efort voluntar (adică neretribuit în nici o formă, nici direct, nici indirect) destinat unei utopii…

ADVERTISEMENT

Nu spun că nu a folosit nimănui… Probabil că unora le-a fost de folos. Sunt câțiva părinți (știu ei care) ce au copiii în viață datorită SVC. Dar sunt și foarte mulți pe care îi irită cele scrise aici și nu au altă soluție mai buna decât “producțiile” suburbane ”, explică Craiu pe pagina de Facebook.

În ciuda atacurilor legate de sfaturile oferite, dr. Craiu a ținut să le mulțumească celor care au apreciat eforturile depuse de echipa Spitalului Virtual pentru Copii. De asemenea, medicul a adăugat faptul că este conștient că munca sa și a colegilor săi a salvat vieților unor copii, dar și că mulți dintre urmăritorii paginii au creat un mediu toxic.

ADVERTISEMENT

În cei patru ani de activitate, Spitalul Virtual pentru Copii a reușit să strângă peste 200.000 de aprecieri din partea părinților care au vrut să primească sfaturi pentru îngrijirea copiilor direct de la specialiști, dar și din partea celor care au apreciat inițiativa acestor medici.

Mihai Craiu a explicat în același mesaj că se va rezuma la activitatea sa din cadrul Institutului pentru Sănătatea Mamei și Copilului. De asemenea, acesta a adăugat că vrea să se dedice pacienților internați și studenților și rezidenților săi.

ADVERTISEMENT

Reacțiile din mediul virtual la închiderea paginii Spitalului Virtual pentru Copii

Mesajul doctorului nu a rămas fără reacții în mediul virtual, mulți dintre fanii săi virtuali, dar și dintre colegii săi de breaslă cu vizibilitate publică și-au anunțat sprijinul pentru dr. Mihai Craiu și proiectul său.

Multe dintre persoanele care au comentat la postarea inițială i-au transmis mulțumiri medicului Craiu și colegilor săi. Unii dintre internauți s-au declarat de acord cu pediatrul, acuzând la rândul lor gradul ridicat de toxicitate al discursului public în cadrul social media.

Unii dintre internauți chiar l-au rugat pe medic să își continue activitatea din mediul virtual, explicându-i că sfaturile acestuia sunt extrem de important pentru mulți părinți care au întrebări legate de sănătatea copiilor lor. De asemenea, unii dintre aceștia i-au sugerat să ignore comentariile negative sau chiar să blocheze respectivii utilizatori ai Facebook.

Gabriel Diaconu, un alt medic care se bucură de notorietate în mediul online, a comentat pe această temă și a ținut să mulțumească echipei Spitalului Virtual pentru eforturile depuse în informarea corectă a părinților într-o perioadă în care dezinformările și fake news-urile sunt extrem de periculoase.

 

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori