News

Dragnea, acuze dure la adresa lui Iohannis după scrisoarea lui Timmermans! „Principalul lucru discutat de președinte cu stăpânii lui a fost să scoată repede ceva împotriva României”

14.05.2019 | 08:55
Dragnea acuze dure la adresa lui Iohannis dupa scrisoarea lui Timmermans Principalul lucru discutat de presedinte cu stapanii lui a fost sa scoata repede ceva impotriva Romaniei

Liviu Dragnea a lansat o serie de acuze dure la adresa președintelui Klaus Iohannis după scrisoarea redactată de Frans Timmermans! Astfel, liderul partidului de guvernământ crede că a avut „gura aurită”, după ce a spus chiar zilele trecute că „principalul lucru discutat de Iohannis cu stăpânii lui a fost să scoată repede ceva iar împotriva României”. Prezent în studioul Antena 3, șeful PSD nu s-a oprit aici.

Dragnea, acuze dure la adresa lui Iohannis după scrisoarea lui Timmermans!

„Am avut gura aurită. Eu am spus zilele trecute că am auzit că principalul lucru discutat de Iohannis cu stăpânii lui a fost să scoată repede ceva iar împotriva României, că aşa îl ajută pe el în campania electorală”, a declarat Liviu Dragnea care merge pe ideea că absolut nicio virgulă din legile de modificare a codurilor penale nu contravine în acest moment Constituției și reglementărilor din statele Uniunii Europene.

„Eu ce am văzut la Iohannis ţipând, am văzut venind de la Bruxelles încoace. (…) La marele summit de la Sibiu, ce a câştigat România? Această scrisoare. O fi fost nervos, nu i-a plăcut mâncarea. Eu am văzut acolo nişte petrecei foarte bune”, a mai spus Dragnea care nu s-a arătat prea impresionat de summit-ul desfășurat la Sibiu. Mai mult de atât, omul care conduce Partidul Social Democrat crede că la Sibiu s-au făcut negocieri „care pe ce funcţie să vină pentru următorii 5 ani, adică şapte-opt-zece oameni care să conducă toată Europa”.

Dragnea, acuze dure la adresa lui Iohannis după scrisoarea lui Timmermans! Presedintele interimar al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, participa la o conferinta de presa sustinuta la sediul PSD Timis, 12 septembrie 2015.
Liviu Dragnea este președintele Camerei Deputaților și liderul PSD

PSD îi răspunde lui Timmermans

După ce prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a transmis o scrisoare în care avertizează că Articolul 7 din Tratatul UE va fi declansat în cazul României dacă modificările aduse Codurilor Penale vor intra în vigoare, Liviu Dragnea a anunțat că PSD intenționează să-i răspundă acestuia. „Joi sunt la summit la Sibiu, vineri a apărut scrisoarea. A venit inspiraţia din Sibiu şi n-are nicio legătură cu campania electorală”, a mai spus Dragnea.

De remarcat că Frans Timmermans le-a trimis scrisoarea atât preşedintelui Klaus Iohannis, cât și preşedinţilor celor două Camere şi premierului Viorica Dăncilă. “În ultimele luni, Comisia Europeană a fost nevoită să tot revină asupra evoluției statului de drept în România. Comisia a subliniat de fiecare dată că se fac pași înapoi în progresele înregistrate în ultimii ani. Problemele pe care le-am identificat, dar și recomandările date pentru a le rezolva nu au fost luate în considerare”, a amenințat Trimmermans.