Fotbal international

Dragoje Lekovic, antrenorul cu portarii ai Muntenegrului, despre echipa lui Contra: “E mult mai puternică decât în preliminariile CM 2018”

07.09.2018 | 10:00
Dragoje Lekovic antrenorul cu portarii ai Muntenegrului despre echipa lui Contra E mult mai puternica decat in preliminariile CM 2018

Dragoje Lekovic, antrenorul cu portarii ai Muntenegrului, a acordat un interviu publicaţiei Dan, ziar de limbă sârbă care apare în Muntenegru şi a vorbit despre echipa lui Cosmin Contra. Lekovic, care are 14 prezenţe între buturile fostei reprezentative a Iugoslaviei, este din 2011 antrenorul cu portarii din lotul Muntenegrului şi a fost prezent la cele două meciuri jucate între cele două echipe naţionale inclusiv în preliminariile CM 2018, România făcând parte dintr-o grupă cu Polonia, Danemarca, Muntenegru, Armenia şi Kazahstan. Tricolorii, pregătiţi până la ultimele două meciuri de germanul Christoph Daum, au încheiat abia pe locul 4, iar cu Muntenegru au făcut egal la Cluj, 1-1, cu Nicuşor Stanciu ratând victoria din penalty în minutul 93 şi au pierdut cu 1-0 la Podgorica.

Lekovic este convins că meciul de la Ploieşti nu va semăna deloc cu cele două partide care s-au jucat în preliminariile Campionatului Mondial. “În primul rând noi nu mai suntem aceeaşi echipă, pentru că avem mulţi absenţi, fie accidentaţi, fie din alte motive, pe care nu vreau să le comentez, dar am decis să le respectăm decizia şi nu am mai insistat să rămână în circuitul echipei naţionale. Stevan Jovetic, căpitanul echipei,  Adam Marusic, Luka Djordjevic, Marko Vešovic, Luka Mirkovic and Marko Jankovic sunt absenţe care cântăresc greu, dar sperăm să dăm o replică bună chiar şi aşa. Sunt aici de opt ani şi pot spune că nici măcar odată nu am putut alinia cel mai bun unsprezece, pentru că mereu am avut probleme, măcar cu unul sau doi dintre jucătorii importanţi, dar ne-am descurcat”.

Dragoje Lekovic aşteaptă presiune din partea tricolorilor lui Contra

Lekovic îşi avertizează compatrioţii asupra adversarului pe care îl vor întâlni la Ploieşti. “Ştim că meciul se joacă fără spectatori şi că acest lucru cel puţin teoretic ne avantajează, însă România pe care o vom întâlni acum nu mai seamănă deloc cu România cu care am jucat în urmă cu doi şi respectiv un an în preliminariile Campionatului Mondial. Acea echipă a României nu era la fel de puternică, de agresivă, aşa cum este acum, jocul se lega mai puţin la mijloc. Lucrurile s-au schimbat în bine pentru ei. Atunci aduceau greu mingea în situaţii de finalizare, însă acum văd câţiva jucători capabili să fie foarte periculoşi, să atace poarta din mai multe poziţii, ceea ce ar pune presiune mare asupra careului nostru. Pentru mine e clar că România de acum e mult mai bună decât cea din preliminarii şi chiar dacă nu va avea public, ne va pune multe probleme.”

Dragoje Lekovic e convins că va fi o Românie mult mai puternică.Dragoje Lekovic e convins că va fi o Românie mult mai puternică. România lui Contra e mult mai agresivă. În imagine George Țucudean, vârful naționalei României
Dragoje Lekovic e convins că va fi o Românie mult mai puternică.Dragoje Lekovic e convins că va fi o Românie mult mai puternică. România lui Contra e mult mai agresivă

Lekovic spune că a muncit serios cu portarii pe care îi are la dispoziţie, Petkovic şi Mijatovic, tocmai pentru că se aşteaptă ca omul dintre buturi să aibă serios de lucru cu atacanţii români. “Ambii sunt în priză, mă aştept să facă faţă meciului, deşi românii au atacanţi buni, care abia aşteaptă cea mai mică greşeală pentru a o specula. Trebuie să fie conectaţi sută la sută în fiecare moment, pentru că sunt convins că nu vor şoma şi vor avea un cuvânt greu de spus, oricare dintre ei va fi trimis pe teren. Vrem să câştigăm, dar înainte de toate vrem să nu pierdem, deci aş spune da şi pentru egal”.