Fotbal international

Muntenegru, decimată înaintea meciului cu România! Încă un titular s-a accidentat

05.09.2018 | 22:13
Muntenegru decimata inaintea meciului cu Romania Inca un titular sa accidentat
ADVERTISEMENT

România întâlnește Muntenegru în primul meci din Liga Națiunilor, vineri, 7, septembrie, de la ora 21:45. Sunt toate șansele ca tricolorii să înceapă cu dreptul această primă ediție a competiției înființate recent de UEFA.

Muntenegru are mari probleme de lot înaintea acestei partide.  Considerat cel mai bun fotbalist muntenegrean al momentului, Stevan Jovetic l-a înfurit pe selecționerul Ljubisa Tumbakovic prin faptul că va absenta de la meciul România – Muntenegru. Tehnicianul s-a arătat dezamăgit de faptul că jucătorul l-a anunțat foarte târziu că nu este refăcut, deși fusese convocat la lot.

ADVERTISEMENT

Muntenegru, decimată înaintea meciului cu România

Nu este singurul absent. Au anunțat deja că nu vor onora convocările nici Marko Vesovic și Marko Jankovic. Mai mult, presa din Muntenegru scrie că Adam Marusic, fundaș lateral de la Lazio, l-a anunțat miercuri seara pe selecționerul Ljubisa Tumbakovic că s-a accidentat la rândul său și nu va face deplasarea în România. Marusic a strâns 18 meciuri pentru naționala din Muntenegru în ultimii trei ani, devenind om important în angrenajul echipei. Muntenegru are totodată alți doi fotbaliști incerți pentru partida de vineri seara.

Chiar și așa, Nikola Vukcevic, jucătorul lui Levante, nu și-a pierdut speranța: „Sincer, nici nu știu ce să facem în asemenea situații. Suntem obișnuiți să nu avem jucători de bază la dispoziție, dar trebuie să dăm totul cu cei care vom merge să jucăm. Mentalitatea noastră este să înscriem, dar acum ne va fi ceva mai dificil cu atât de multe absențe. Jovetic e cel mai bun jucător al nostru. Vesovic, Marusic.. sunt jucători importanți.

ADVERTISEMENT

Dar trebuie să gândim pozitiv și să sperăm într-un rezultat bun. În România sperăm să nu pierdem, e principalul nostru obiectiv, dar bineînțeles că ne bucură și mai mult victoria. Avem un palmares bun cu ei din ultima campanie, dar acum lucrurile stau diferit prin prisma absențelor noastre. Totuși, cred că putem scoate un rezultat bun”.

România și Muntenegru fac parte din grupa cu Serbia și Lituania. Cele patru naționale se vor lupta pentru primul loc în grupă, care este recompensat cu 750.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Lot Muntenegru pentru meciul cu România

Portari: Danijel Petkovici (Lorient), Milan Mijatovici (Buducnost), Damir Ljuljanovici (OFK Titograd)

Fundași: Stefan Savici (Atletico Madrid), Filip Stojkovici (Steaua Roşie Belgrad), Zarko Tomasevici (Oostende), Marko Simici (Pahtakor), Boris Kopitovici (Cukaricki), Risto Radunovici (Astra)

ADVERTISEMENT

Mijlocași: Nikola Vukcevici (Levante), Marko Vesovici (Legia Varşovia), Aleksandar Scekici (Partizan), Nebojsa Kosovici (Partizan), Mirko Ivanici (BATE Borisov), Vukan Savicevici (Slovan Bratislava), Vladimir Jovovici (Jablonec), Sead Haksabanovici (Malaga), Aleksandar Boljevici (Waasland-Beveren), Luka Mirkovici (Buducnost), Darko Zorici (Cukaricki), Deni Hocko (Famalicao)

Atacanți: Fatos Beqiraj (Mechelen), Stefan Mugosa (Incheon), Luka Dordevici

ADVERTISEMENT