News

Drama băiețelului de 3 ani care își căuta părinții printre cadavre, după atacul din Zaporojie. ”Tati, mami, unde sunteți”

Scene dramatice la Zaporojie, acolo unde un copil de trei ani a rămas orfan de ambii părinți, în urma atacului cu rachete de vineri dimineața.
01.10.2022 | 14:27
Drama baietelului de 3 ani care isi cauta parintii printre cadavre dupa atacul din Zaporojie Tati mami unde sunteti
Atacul cu rachete de la Zaporojie a făcut zeci de victime în rândul civililor. Printre victime s-au numărat și copii / Foto: Facebook / Poliția Națională a Ucrainei
ADVERTISEMENT

Un băiețel de doar trei ani a rămas fără ambii părinți în atacul cu rachete pe care Rusia l-a lansat asupra unui convoi de civili, în Zaporojie. Micuțul a rămas minute în șir căutându-și părinții și neputând concepe că aceștia nu mai sunt în viață.

Martor: ”Și tatăl și mama au murit”

”Este pur și simplu groaznic. Am văzut un băiețel de trei ani alergând printre mașini arse și cadavre, în căutarea părinților săi. ”Tati, mami, unde sunteți?”. I-a găsit fără suflare. Și mama și tatăl au murit”, a relatat un martor citat de presa ucraineană.

ADVERTISEMENT

Bilanțul atacului cu rachete de la Zaporojie este pur și simplu copleșitor. Poliția Națională din Ucraina a anunțat, sâmbătă, că 30 de persoane au murit și alte 88 au fost rănite. Printre decedați se numără o fetiță de 11 ani și un băiat de 14 ani. Un alt copil în vârstă de 3 ani a fost rănită.

Civilii, atacați cu rachete în momentul în care încercau să plece din zona ocupată

Potrivit oficialilor ucraineni, rușii ar fi folosit 16 rachete S-300 pentru a duce la final unul dintre cele mai sângeroase atacuri asupra civililor care a avut loc de la începutul războiului.

ADVERTISEMENT

Atunci când au fost loviți, oamenii formaseră un convoi și stăteau la coadă pentru a părăsi teritoriul ocupat, potrivit Libertatea.

Rușii dau vina pe ucraineni

De cealaltă parte, rușii susțin că nu sunt responsabili pentru moartea civililor. Volodimir Rogov, reprezentantul autorităților de ocupare ruse a regiunii Zaporojie, a declarat, inițial, că armata ucraineană a atacat civilii, care se îndreptau către zona eliberată de armata rusă.

ADVERTISEMENT

„Văzând cum populația călătorește în masă către zona eliberată a regiunii Zaporojie, au lovit un convoi cu zeci de mașini civile care făceau coadă în zona pieței de pe autostrada Orekhovskaya pentru a părăsi partea din regiune controlată de ei (n.r. – de ucraineni)”, a precizat Vladimir Rogov.

Zaporojie, sub controlul forțelor ruse

Ulterior, acestea și-a schimbat declarația și a afirmat că trupele ruse au lovit ”facilități militare și infrastructură civilă care era folosită ca bază militară”.

ADVERTISEMENT

În prezent, regiunea Zaporojie continuă să se afle, parțial, sub ocupația forțelor ruse.