News

Dubla sinucidere de la Lupeni. S-a aflat ce drog au consumat Alexandra și Georgiana înainte să se arunce de pe clădire

Noi informații despre dubla sinucidere de la Lupeni. Ce ar fi consumat cele două adolescente înainte să-și pună capăt zilelor.
11.01.2024 | 17:10
Dubla sinucidere de la Lupeni Sa aflat ce drog au consumat Alexandra si Georgiana inainte sa se arunce de pe cladire
Dubla sinucidere de la Lupeni. colaj Fanatik/ Foto Facebook/ Hepta
ADVERTISEMENT

Apar detalii noi despre dubla sinucidere de la Lupeni, petrecută în luna decembrie 2023 și care a șocat o țară întreagă. Alexandra și Georgiana, două prietene în vârstă de 15 ani fiecare, au decis să își pună capăt zilelor.

Noi detalii despre dubla sinucidere de la Lupeni

Cele două fete, din Uricani, Valea Jiului, au sărit împreună de pe un turn al unei foste mine din Lupeni. Încă de atunci au apărut informații potrivit cărora în cercul lor de prieteni s-ar fi consumat droguri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, o prietenă a celor două minore dezvăluia că, înainte să se sinucidă, adolescentele ar fi participat la o petrecere. Acolo ar fi consumat substanțe interzise. „De a doua fată care s-a omorât cu Gigi a aflat mama ei că se droghează.

Am și filmări pe telefon cu ele când se drogau. Gigi de mult timp făcea chestiile astea, se droga. Eu cred, e părerea mea, nu știu, că Gigi a luat-o cu ea pe Delia la chef”, spunea prietena fetelor, la vremea respectivă, la România TV.

ADVERTISEMENT

Acum, la o lună de la producerea tragediei, rezultatul examenului toxicologic arată că fetele consumaseră drogul Cristal. Această substanță este consumată, frecvent, în ultima vreme, de adolescenții din România.

“A fost identificată prezența unei substanțe psihoactive în organismul celor două fete, în vârstă de 15 ani. Este vorba despre acel drog cunoscut sub denumirea de Cristal.

ADVERTISEMENT

Nu putem preciza exact în ce moment au consumat”, a transmis procurorul Robert Scorța, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, potrivit Observator News.

Adolescentele ar fi fost victime ale bullyingului

Amintim că înainte de a se sinucide, cele două minore ar fi lăsat un mesaj grupului de prieteni din care făceau parte, dând de înțeles că ar fi fost victime ale bullyingului. „Mă bucur că v-am cunoscut! Mersi că ne-ați jignit și ne-ați făcut în toate felurile. Sunteți un grup toxic și ne omorâm din cauza voastră”, este mesajul pe care l-ar fi lăsat fetele.

ADVERTISEMENT

Totodată, ancheta a scos la iveală că înainte cu o seară de producerea tragediei, una dintre adolescente a sunat la poliție. Ea s-a plâns că în familia ei ar fi avut loc un scandal. Oamenii legii au stabilit că părinții i-ar fi reproșat fetei tocmai comportamentul neadecvat de care dădea dovadă din cauza prietenilor.

 

ADVERTISEMENT