Sport

WTA Parma 2023. Ana Bogdan a câștigat al doilea titlu al sezonului!

Ana Bogdan a câștigat turneul WTA de la Parma. Românca a trecut de Schmiedlova în finală și a obținut al doilea titlu al sezonului.
23.09.2023 | 18:02
WTA Parma 2023 Ana Bogdan a castigat al doilea titlu al sezonului
Ana Bogdan a câștigat turneul WTA de la Parma. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
23-09-2023
15:06

Ana Bogdan, campioană la WTA Parma

Ana Bogdan (71 WTA) a câștigat al doilea trofeu al sezonului. Românca s-a impus în finala de la WTA Parma după o victorie în două seturi cu Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia 58 WTA), principala favorită a competiției, scor 7-5, 6-1. Finala a durat o oră și 54 de minute de joc. 

Ana Bogdan a izbutit să facă break-ul în primul game al partidei și a condus până la 3-2. Ulterior, jucătoarea din Slovacia și-a recuperat break-ul, iar echilibrul s-a menținut până la 5-5. 

Ana Bogdan a făcut din nou break-ul și a fructificat prima minge de meci la serviciu. Victoria din primul set a contat decisiv în economia partidei. Românca s-a dezlănțuit în al doilea set pe care l-a câștigat clar cu 6-1. 

Este al doilea trofeu al sezonului pentru Ana Bogdan, care s-a impus la BCR Iași Open în vara acestui an. Pentru performanța de la Parma, Ana Bogdan este recompensată cu 13.040 de euro și 160 de puncte WTA. 

În clasamentul WTA live, Ana Bogdan a urcat 10 locuri, astfel de luni, românca va ocupa locul 61 în ierarhie. 

22-09-2023
14:50

Ana Bogdan s-a calificat în finală la WTA Parma

Ana Bogdan (71 WTA) a acces în finala turneului WTA 125 de la Parma. Sportiva născută la Sinaia a învins-o în semifinale pe Anna Bondar (Ungaria, 105 WTA), scor 6-3, 6-4, după o oră și 39 de minute de joc. 

A doua favorită la câștigarea trofeului, Ana Bogdan și-a asigurat un cec în valoare de 7.390 de euro și 95 de puncte în clasamentul WTA. În finală, Ana Bogdan va juca împotriva câștigătoarei din meciul A.K. Schmiedlova (Slovacia, 58 WTA) – K. Kawa (Polonia, 246 WTA). 

21-09-2023
14:38

J. Cristian - A. Bogdan 6-4, 1-6, 6-7(1)

6-4, 1-6, 6-7(1): Ana Bogdan s-a calificat dramatic în semifinalele turneului WTA de la Parma. Sportiva clasată pe locul 71 WTA s-a impus după două ore și 27 de minute de joc împotriva compatrioatei Jaquline Cristian. Pentru un loc în finală, Bogdan se va duela cu A. Bondar (Ungaria). 

6-4, 1-6, 4-5: Ana Bogdan va servi pentru câștigarea partidei. 

6-4, 1-6, 3-4: Jaqueline Cristian a ratat o minge de break, iar Ana Bogdan a profitat. Românca mai bine clasată a reușit break-ul și se află la conducere. 

6-4, 1-6, 2-1: Setul decisiv începe sub semnul echilibrului. Ana Bogdan va servi pentru a restabili egalitatea. 

6-4, 1-6, 0-0: Ana Bogdan a câștigat categoric setul secund, iar calificarea în semifinale se va decide după set decisiv. 

6-4, 0-3: Startul de set secund îi aparține Anei Bogdan. Jucătoarea născută la Sinaia s-a distanțat pe tabelă. 

6-4, 0-0: Jaqueline Cristian își face serviciul și închide primul set după 44 de minute de joc. 

5-3: Se menține avantajul de un break pe care îl are Jaqueline Cristian. Ana Bogdan servește pentru a rămâne în set. 

4-2: Jaqueline Cristian consolidează break-ul și ia un avans important pentru câștigarea primului set. 

3-2: Jaqueline Cristian este prima care face break-ul în partidă. Ana Bogdan a servit extrem de slab. 

1-2: Ambele jucătoare încep bine la serviciu. Jaqueline Cristian va servi pentru egalare. 

0-0: Meciul a început!

Jaqueline Cristian (107 WTA) o înfruntă pentru prima oară într-un turneu WTA pe compatrioata Ana Bogdan (71 WTA). Duelul are loc în sferturile turneului pe zgură de la WTA Parma. 

Două românce se vor duela în sferturile de finală ale turneului de la Parma. Ana Bogdan și Jaqueline Cristian se vor duela pentru un loc în semifinalele turneului Italian.

Duel românesc la Parma

Prima sportivă ce s-a calificat în sfertruile de finală ale turneului este Ana Bogdan, după ce a trecut de Katarina Zavatska, 23 de ani, locul 194 WTA, cu scorul de 4-6, 6-2, 6-4. Românca de pe locul 71 WTA a avut nevoie de peste două ore pentru a trece de ea.

ADVERTISEMENT

În primul set, românca a început tare și a condus cu 4-1, dar mai apoi a pierdut cu 6-4 după ce a pierdut cinci game-uri consecutive. În turul doi, a fost condusă cu 1-0 și 3-2, dar grație unui break la scorul de 4-4 a reușit să se impună.

Calificarea în sferturile de finală va fi recompensată, pentru ea, cu un cec de 3.478 de euro și 29 de puncte în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT

A doua româncă din sferturile turneului este Jaqueline Cristian, care a avut nevoie de o oră și 55 de minute pentru a trece de Eva Vedder, locul 309 WTA, cu scorul de 6-4, 6-3. Ana Bogdan, locul 107 WTA, este favorita numărul cinci a turneului.

Va fi al doilea duel direct dintre cele două sportive. Ultima oară însă, cele două s-au duelat în 2012, la un turneu ITF de la Istanbul. Ana Bogdan se impunea cu 6-1, 6-3. Avea 19 ani atunci, în timp ce adversara ei avea 14 ani.

ADVERTISEMENT

Jaqueline Cristian, marcată de suspendarea Simonei Halep

Jaqueline Cristian a fost puternic marcată de suspendarea Simonei Halep, cea care va sta patru ani departe de tenis din cauza că a fost prinsă dopată cu roxadustat, o substanță interzisă de legile anti-dopping.

Este o veste foarte proastă și destul de șocantă, la asta chiar nu mă asteptam. Îmi pare foarte rău că trebuie să treacă prin chestia asta, dar cred că este o persoană foarte puternică și o să iasă și mai puternică din situația asta.

ADVERTISEMENT

Mai multe detalii nu știu, nu sunt în măsură să comentez, dar suntem alături de ea cu toții. Nu știu de ce, nu am mai multe detalii, nu este ușor, dar sper să fie bine și puternică”, a spus Jaqueline Cristian pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT