Sport

Simona Halep nu a făcut încă apel împotriva suspendării. Anunțul avocatului

Simona Halep nu a depus încă apelul împotriva deciziei de suspendare pe patru ani dictată după ce a fost găsită pozitiv la un control antidoping.
20.09.2023 | 00:10
Simona Halep nu a facut inca apel impotriva suspendarii Anuntul avocatului
Simona Halep a depus apelul la TAS. Anunțul americanilor. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost suspendată de ITIA pe o perioadă de patru ani, după ce s-a descoperit că aceasta s-a dopat cu roxadustat.

Simona Halep nu a făcut încă apel la TAS

Singura variantă ce o mai poate salva pe Simona Halep, cel puțin parțial, este depunerea unui apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane.

ADVERTISEMENT

Asta pentru că ITIA nu a redactat însă întreaga documentație. După finalizarea ei, Simona Halep va avea timp 21 de zile să facă o contestație la TAS. Anunțul a fost făcut de Bogdan Stoica, avocatul ei.

Apel se numește, dar încă nu l-am făcut. Avem un termen de 21 de zile de la momentul când tribunalul Sport Resolutions va comunica în mod oficial hotărârea integrală. 

ADVERTISEMENT

Prin hotărâre integrală nu trebuie să înțelegeți că se va comunica altceva decât a apărut în spațiul public, ci doar sunt niște elemente administrative cu care trebuie completată hotărârea respectivă. 

Pentru moment analizăm și noi argumentația tribunalului. Trebuie să răspundem tuturor acestor argumente. Din fericire, avem posibilitatea să facem o readministrare completă a probelor și să avem o nouă judecată în fond. 

ADVERTISEMENT

Pe moment, însă, aș zice că suntem copleșiți practic de volumul enorm de comentarii care apare în spațiul public. Extrem de dezamăgiți că oameni care sunt în industria sportului își permit libertatea, larghețea să comenteze cu atâta ușurință”, a spus avocatul Bogdan Stoica la Euronews.

Simona Halep a decis să trimită în judecată firma care produce Keto MCT, medicamentul care conținea roxadustat, substanța cu care aceasta a fost prinsă pozitiv la un test anti-dopping.

ADVERTISEMENT

Avocatul ei anunță că procesul va fi unul pentru obținerea de despăgubiri. Keto MCT conține, în mod normal, trei incrediente: · 1. Trigliceride cu lanț mediu (MCT) din ulei de cocos, sub formă de pulbere; 2. Colagen din pește; 3. Inulină – o fibră prebiotică solubilă din plante care ajută la sănătatea intestinului; 4. Vitamina C (acid ascorbic).

Am dat în judecată compania canadiană cu mai bine de o lună și jumătate în urmă. Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubire, el nu va avea decât o influență civilă, nu poate să aibă niciun un fel de influență în dosarul sportiv”, a declarat avocatul Simonei Halep

ADVERTISEMENT