Sport

Dumitru Dragomir nu crede că Vlad Chiricheș se va impune la FCSB: ”E imposibil să nu o comiți”

FCSB a renunțat la tactica de a transfera muți fotbaliști în perioadele de transferuri. Dumitru Dragomir a analizat mutările vicecampioanei.
03.08.2023 | 11:55
Dumitru Dragomir nu crede ca Vlad Chiriches se va impune la FCSB E imposibil sa nu o comiti
Dumitru Dragomir nu este convins că Vlad Chiricheș o va ajuta pe FCSB. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir a analizat transferurile făcute de FCSB în această vară, când au fost aduși la echipă doar patru jucători. Alți doi ar putea părăsi echipa: Dawa și Edjouma. Vlad Chiricheș, Damjan Djokovic, Alexandru Băluță și Siyabonga Ngezana sunt jucătorii ce au semnat cu vicecampioana României în această vară.

Cine este transferul verii la FCSB în viziunea lui Dumitru Dragomir

În viziunea lui Dumitru Dragomir, Vlad Chiricheș nu este cel mai bun transfer al verii făcut de FCSB. Fostul președinte al LPF crede că Damjan Djokovic, fost mijlocaș la CFR Cluj, este cel mai tare transfer reușit de Gigi Becali vara aceasta.

ADVERTISEMENT

La PROFEȚIILE LUI MITICĂ, Dragomir a spus că mijlocașul are o viziune nativă foarte bună și știe să acopere golurile lăsate de defensiva FCSB-ului, așa cum s-a întâmplat în ultimul meci, în victoria de la Galați cu Oțelul, 2-0. El crede că FCSB este favorită la titlu și că echipa va lua greu gol cât timp e Djokovic în teren.

Dragomir a dat exemplul lui Gică Hagi, care a construit echipa Farului, cu care a luat titlul anul trecut, în jurul a doi mijlocași care au ajutat compartimentul defensiv, Nedelcu și Băluță. În meciul cu Poli Iași, în care Hagi nu i-a folosit pe cei doi, echipa a avut probleme. Referitor la Chiricheș, Dumitru Dragomir crede că acesta are un stil de joc care îl va expune foarte la FCSB, deoarece joacă riscant și este predispus să greșească.

ADVERTISEMENT

Nu știu nici Chiricheș, pe care eu l-am propulsat în fotbalul mare și l-am făcut să ia un preț foarte mare pe el, nu știu dacă îl va ajuta pe Becali să ia titlul. Cel mai bun transfer e mijlocașul care a jucat la CFR Cluj, Djokovic.

Când fundașii centrali ai Stelei (n.r. FCSB) se îndepărtau foarte mult, imediat el venea între ei, în fața centrului porții. Formidabil, strângea nemaipomenit spațiile. Greu mai ia gol Steaua (n.r. FCSB) lui Becali. Fundașii centrali au tendința de a ieși ei către margine să primească, iar atunci se face un gol mare în gura porții, iar echipele acolo pierd.

ADVERTISEMENT

Convingerea mea este că Djokovic nativ face asta, știe jocul și vine între cei doi fundași foarte bine. Ați văzut, Farul fără cei doi mijlocași. A câștigat campionatul cu doi mijlocași în fața fundașilor centrali care veneau și fundași centrali, pe faza de apărare.

Djokovic e cel mai bun transfer al verii. Chiricheș mă impresionează, doar că are altă structură de joc, e cu ieșirea cu mingea la picior, pe dribling, e imposibil să nu o comiți. Era să o comită la Galați, l-a salvat Djokovic. Sunt antrenor, după atâția ani, am învățat carte”, a spus Dumitru Dragomir la MAXPROFEȚIILE LUI MITICĂ.

ADVERTISEMENT

MAXPROFEȚIILE LUI MITICĂ, podcastul realizat de HORIA IVANOVICI cu Dumitru Dragimir, este transmisă în exclusivitate pe FANATIK.RO în fiecare luni, de la 13:15. Reluarea are loc miercuri, pe Youtube și Facebook.

Ce spune Mitică Dragomir despre transferurile verii de la FCSB

ADVERTISEMENT