Sport

Dumitru Dragomir, verdict șoc: “Nu o să mai ținem pasul cu Luxemburg și Andorra”

Dumitru Dragomir a dat un verdict șocant. Fostul președinte al LPF crede că România nu va mai ține pasul cu naționale precum Luxemburg și Andorra.
07.09.2023 | 10:25
Dumitru Dragomir verdict soc Nu o sa mai tinem pasul cu Luxemburg si Andorra
Dumitru Dragomir, verdict șoc: “Nu o să mai ținem pasul cu Luxemburg și Andorra”
ADVERTISEMENT

Echipa națională a României se află într-o scădere de valoarea foarte mare. De la un an la altul lucrurile nu arată foarte promițător, cu toate că au mai existat momente de bucurie, însă nu au rezistat prea mult. După căderea de formă și de valoare a naționalei, Dumitru Dragomir a dat un verdict șocant.

Dumitru Dragomir: “Nu o să mai ținem pasul cu Luxemburg și Andorra”

La MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ, Dumitru Dragomir a vorbit despre mai multe probleme pe care România le are la nivelul fotbalului. Fostul președinte LPF susține că în țara noastră nu mai există antrenori la copii și juniori, iar cei care mai sunt au salarii foarte mici. Astfel, Mitică Dragomir este de părere că în ritmul acesta, România nu va mai putea ține pasul cu Luxemburg sau Andorra.

ADVERTISEMENT

“Nu mai sunt nici antrenori de copii și juniori. Am făcut așa o analiză. Mai erau doi pe la Pitești, tată și fiu, Ianovschi. Trei pe la Voluntari, Dinu Teodoran și încă doi. Parcă și pe la Rapid, dar dacă au desființat echipa a doua, nu sunt profesioniști. Deci stau să mă gândesc că nici antrenori nu sunt, mă rog, sunt și plătiți prost. Antrenorii de la juniori sunt muritori de foame, așa de prost plătiți sunt în România. 

Ce guvern este acesta care nu face nimic pentru sportul românesc. Nu se poate așa ceva, să lăsăm de izbeliște și să se aleagă praful. Nu mai aude nimeni de România. Eu zic că în ritmul acesta, chiar de la anul nu o să putem ține pasul cu Luxemburg și Andorra, pe aceștia nu o să îi mai batem.”, a declarat Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT

Mitică Dragomir: “Copiii de la noi nu au unde să facă sport”

Cei mai mulți fotbaliști români de la juniori vin deja din afara României. Însă, este greu să îi găsești și să îi convingi să vină la echipa națională tricoloră. Mitică Dragomir crede că unul dintre motivele pentru care copiii din România nu fac performanță este și faptul că nu au pe unde să se antreneze sau pur și simplu să joace fotbal.

“Mă uitam astăzi la echipa națională, la lotul pe care îl face Edi Iordănescu. Sunt unii cu atât de multe deficiențe, de nu le dau nume să nu îl influențez pe selecționer. Mai ales fundașii centrali.

ADVERTISEMENT

Cu toate că un pic de echipă bunicică cât să batem Israelul ar avea România. Că nici Israelul nu dă pe afară de valoare. Ei au crescut foarte mult, iar noi am scăzut mult. De neconceput în ultimii 10 ani. Nu am văzut în viața mea o asemenea cădere. Cea mai bruscă scădere din tot fotbalul mondial. Nu a căzut nimeni ca noi.

În afară de asta. Acum aria de selecție nu mai e doar din România, e din toată lumea. Pentru că se nasc foarte mulți români afară, își pierd naționalitatea într-adevăr, dar cu documente poți să îi aduci înapoi în fotbal, pentru că se nasc mai mulți copii români în străinătate decât în România la această oră. 

ADVERTISEMENT

Iar copiii de la noi nu au unde să facă sport, pentru că niciun guvern în ultimii 30 de ani nu a făcut măcar două terenuri de fotbal în fiecare comună.”, a mai spus fostul președinte LPF, la MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ.

MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ e una dintre cele mai vizionate emisiuni din spațiul online. Nea Mitică și Horia Ivanovici vă așteaptă în fiecare luni, de la ora 13:15, doar pe FANATIK.RO. Apoi, podcastul va putea fi urmărit în premieră, miercuri, pe YouTube și Facebook, de la ora 10:30.

Mitică Dragomir, despre fotbalul românesc

ADVERTISEMENT