Life

E cel mai frumos drum montan din România. Şoseaua e spectaculoasă, plină de serpentine şi priveliştea ruptă din Rai

Este cel mai spectaculos drum de munte din România. Nu e Transfăgărășanul și nici Transalpina. Surpriza e totală pentru turiști
07.10.2023 | 09:00
E cel mai frumos drum montan din Romania Soseaua e spectaculoasa plina de serpentine si privelistea rupta din Rai
E cel mai frumos drum montan din România și e accesibil tuturor șoferilor. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Nu există român care să nu știe că țara noastră  a fost binecuvântată cu unele dintre cele mai spectaculoase trasee montane din Europa de Est. Două dintre cele mai celebre sunt Transfăgărășanul și Transalpina, drumuri pe care șoferii le iubesc și pe care adoră să se plimbe. Cu toate acestea, nu despre cele două o să discutăm în materialul următor.

Care este cel mai frumos drum montan din România

Transfăgărășanul, situat în Munții Făgăraș, este adesea numit “Drumul cel mai spectaculos din România.” Acest traseu impresionant trece peste culmile înalte ale Carpaților și oferă panorame uluitoare asupra văilor adânci, a lacurilor alpine și a peisajelor montane spectaculoase.

ADVERTISEMENT

Cu o lungime de aproximativ 90 de kilometri, Transfăgărășanul se deschide de obicei în timpul verii și oferă o experiență unică de condus cu serpentine înfiorătoare și tuneluri ciudate săpate prin munte. Turiștii se pot opri pentru a admira cascadele uimitoare, ca cele de la Cascada Balea sau pentru a vizita Mănăstirea Curtea de Argeș de pe traseu.

La rândul său, Transalpina, cunoscută și sub numele de “Drumul Regelui,” străbate Munții Parâng și oferă o experiență similară de neuitat. Acesta este unul dintre cele mai înalte drumuri din România, culminând la peste 2.000 de metri deasupra nivelului mării.

ADVERTISEMENT

Pe tot parcursul călătoriei, șoferii vor întâlni peisaje dramatice cu pajiști alpine, lacuri glaciare și păduri de brad. Transalpina se deschide în general în lunile de vară și devine o atracție principală pentru cicliști, motocicliști și călătorii dornici să exploreze frumusețea sălbatică a acestor regiuni montane.

Ei bine, cele două aproape că au fost uitate în acest an. De vină ar fi TransBucegi, un drum ideal pentru șoferi experimentați, dar și pentru cei începători. O simplă curbă la dreapta de pe celebra Valea Prahovei o să vă scoată în cale un adevărat Paradis.

ADVERTISEMENT

Serpentine impresionante, priveliști parcă decupate din Rai, lacul Bolboci, hotelul Peștera, Peștera Ialomiței, toate sunt obiective pe care le veți bifa în cartea amintirilor de cum ați intrat pe acest drum.

În mod evident, drumul este presărat cu vile, pensiuni și cabane. Dar, toate acestea până la un moment dat. Pentru că aici, în acest colț de Românie, vedetă a rămas natura. Una care îi primește cu brațele deschise pe șoferi.

ADVERTISEMENT

Stejari seculari, animale, da, veți vedea foarte multe animale, așadar atenție mare. Este un drum pe care cei mici îl preferă. Este un drum din care puteți decupa amintiri cât pentru o viață întreagă.

Așadar, Transbucegi reprezintă o șosea de luat în calcul, indiferent că ești un șofer de weekend sau un conducător auto experimentat. Colțul tău de natură, colțul tău de Rai te așteaptă.

ADVERTISEMENT