Life

Anunț important pentru români. S-a modificat programul de acces pe Transalpina. Între ce ore poți merge pe cel mai spectaculos drum din România

Programul de acces pe Transalpina a fost modificat. Când poate fi vizitat cel mai înalt drum din România începând de acum.
24.08.2023 | 22:57
Anunt important pentru romani Sa modificat programul de acces pe Transalpina Intre ce ore poti merge pe cel mai spectaculos drum din Romania
Se modifică programul de acces pe Transalpina. Sursa foto: Inquam/ Justinel Stavaru
ADVERTISEMENT

Anunț important pentru românii care urmează să plece pe Transalpina. Programul de acces pe cel mai înalt drum din România a fost modificat recent. Între ce intervale orare va putea fi vizitat de acum încolo.

Programul de acces pe Transalpina a fost modificat

Românii care vor să meargă în perioada următoare pe Transalpina trebuie să știe că începând cu ziua de vineri, 25 august 2023. De menționat este faptul că, din București, cea mai rapidă cale de acces către stațiunea Rânca se face pe traseul Pitești, Râmnicu Vâlcea, Horezu, Novaci.

ADVERTISEMENT

La momentul actual, accesul între Rânca şi Obârşia Lotrului se face între ora 08:00-18:00. Odată cu noua modificare, însă, intervalul orar va fi mai lung, ca turiștii să aibă și mai mult timp de relaxare, mai exact între orele 08:00-20:00, scrie spynews.ro. 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat în cadrul unui comunicat că pe acest interval de drum este în vigoare o restricție de tonaj, de 3.5 tone, iar viteza maximă de deplasare este de 30 km/h. 

ADVERTISEMENT

Este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România

Transalpina este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România. Are o lungime de 148 kilometri și este unul care oferă peisaje uluitoare. Pornește de la Novaci, un oraș din județul Gorj, și ajunge la Sebeș, un oraș din Alba.

Șoseaua a fost construită în timpul domniei Regelui Carol al II-lea și tocmai de aceea, persoanele care locuiesc în zonă folosesc pentru aceasta apelativul de Drumul Regelui. În anul 1938 a fost inaugurat la Poiana Sibiu.

ADVERTISEMENT

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost reconstruită de soldații germani care aveau nevoie de un drum militar, însă nu a fost accesibil pentru majoritatea șoferilor de rând până acum câțiva ani.

În anul 2007, au fost efectuate lucrări pentru a transforma Transalpina într-o adevărată autostradă modernă. Acesta avea scopul de a facilita accesul între Oltenia și Transilvania, ca oamenii să ajungă mai departe acolo unde au nevoie.

ADVERTISEMENT

În anul 2009, drumul a fost asfaltat în totalitate, iar trei ani mai târziu a fost deschis circulației publice. De atunci, Transalpina adună anual sute de turiști, români și nu numai, care se bucură de frumusețile naturale ale României.

ADVERTISEMENT
Tags: