News

E halucinant ce a putut să găsească un bucureștean în apartamentul său. Moda Marica face ravagii

Bărbat din București, pedepsit cu închisoarea pentru violare de domiciliu. A fost găsit doar în prosop într-o locuință din Sectorul 3
16.07.2023 | 09:58
E halucinant ce a putut sa gaseasca un bucurestean in apartamentul sau Moda Marica face ravagii
Bărbatul s-a ales cu op luni de închisoare după isprava sa Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Bărbatul, un recidivist care abia fusese eliberat condiționat la momentul în care a pătruns fără drept într-un apartament, a fost condamnat definitiv la opt luni de închisoare pentru noua ispravă.

Ce a putut să găsească un bucureștean în apartamentul său

Faptele s-au petrecut în iulie 2022. Atunci un bucureștean care locuiește în Sectorul 3 al Capitalei a reclamat polițiștilor de la Secția 10 faptul că un necunoscut i-a pătruns fără drept în apartament.

ADVERTISEMENT

Intrusul a fost descoperit de nepotul proprietarului, care locuiește împreună cu familia în aceeași scară a imobilului. Tânărul de 16 ani a intrat în apartamentul unchiului său după ce a auzit zgomote suspecte.

A avut un șoc în momentul în care a văzut ”un bărbat dezbrăcat, având un prosop înfășurat în jurul taliei”. Adolescentul a încercat să-și contacteze unchiul, iar când acesta nu a răspuns și-a sunat tatăl care a venit de urgență să vadă despre ce e vorba.

ADVERTISEMENT

”După ce l-a chestionat cu privire la motivul prezenței sale în imobil și i-a solicitat în mod explicit să părăsească locuința fratelui său, sesizând comportamentul suspect al bărbatului respectiv, specific unei persoane care consumă substanțe psihoactive și văzând totodată că nu era receptiv la cererea sa, martorul a sesizat evenimentul prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, solicitând intervenția organelor de poliție. În urma insistențelor martorului, inculpatul s-a îmbrăcat şi a părăsit imobilul persoanei vătămate”, se arată în rechizitoriul procurorilor, citat de Ziare.com.

Intrusul, descoperit doar în prosop

Intrusul și-a schimbat de mai multe ori declarațiile pe parcursul anchetei și la proces. Dacă, inițial a spus că îl cunoaște pe proprietar, într-un final a recunoscut că ”a ales la întâmplare locuința persoanei vătămate pentru a face duș, deoarece de circa o săptămână nu mai avea o locuință stabilă, pe fondul ivirii unor divergențe cu fosta concubină, la care obișnuia să locuiască”.

ADVERTISEMENT

Judecătorii au constatat că bărbatul care ”a intrat să facă un duș” într-un apartament din Sectorul 3 este un recidivist, eliberat condiționat din executarea unei pedepse de 5 ani și 4 luni de închisoare, și l-au condamnat la opt luni de închisoare.

”Au fost avute în vedere, pe lângă natura şi gravitatea infracțiunii săvârșite, modul şi circumstanțele de comitere ale acesteia, respectiv prin pătrundere fără drept în domiciliul persoanei vătămate, urmată de conduita ulterioară, generată îndeosebi de consumul de droguri (inculpatul manifestând comportamentul specific unei persoane care a ingerat astfel de substanțe, conform declarațiilor persoanelor audiate, aspect prin care a produs o stare puternică de temere şi alarmare persoanelor care i-au solicitat să părăsească locuința persoanei vătămate, dând dovadă de un total dispreț față de relațiile sociale referitoare la inviolabilitatea domiciliului persoanelor fizice, dar şi de îndrăzneală infracțională, având în vedere că a rămas în locuință până în proximitatea temporală a sosirii organelor de poliție la fața locului”, se arată în sentința Judecătoriei Sectorului 3, menținută de Curtea de Apel București.

ADVERTISEMENT

Felul în care a fost descoperit intrusul, doar în prosop, aduce aminte de un episod celebru al cărui protagonist era fostul internațional român Ciprian Marica. Acesta a ieșit doar în prosop dintr-o cameră de hotel pentru a discutat cu soțul femeii cu care avea o relație extraconjugală în 2019.Imaginile au devenit virale și circulă și acum în mediul online sub formă de meme.

ADVERTISEMENT
Tags: