News

El este românul care a făcut plângere la Poliție împotriva unui cocoș. Motivul ireal pentru care a recurs la acest gest

El este românul care a făcut plângere împotriva unui cocoș. Situația trăsnită amintește de cazul celebrului cocoș Maurice.
07.07.2023 | 08:07
El este romanul care a facut plangere la Politie impotriva unui cocos Motivul ireal pentru care a recurs la acest gest
El este românul care a făcut plângere împotriva unui cocoș. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

El este românul care a făcut plângere la Poliție împotriva unui cocoș. Situație bizară în România, după ce un bărbat s-a hotărât să ceară ajutorul autorităților din cauza gălăgiei pe care animalul o face.

El este românul care a făcut plângere împotriva unui cocoș

De-a lungul timpul, au existat sute de plângeri trăsnite ale românilor, care au stârnit amuzamentul oamenilor legii. Recent, un clujean a sunat la Poliție dintr-un motiv cel puțin neobișnuit, dar totodată hilar.

ADVERTISEMENT

Bărbatul s-a hotărât să sesizeze organele legii din cauza unui cocoș. Mai exact, cocoșul vecinilor care îl scoate din minți în fiecare dimineață. Deși ar părea că vorbim de scenariul unui film de comedie, situația este cât se poate de reală.

Clujeanul a înaintat o plângere pentru tulburarea liniștii publice. A venit și cu argumente în sesizarea sa, precizând că din cauza animalului, el și familia lui nu se pot odihni, fiind treziți la ore improprii.

ADVERTISEMENT

”Pe strada Madách Imre, nr. 1 sau 3, în spatele curților, un cocoș sau mai mulți fac multă gălăgie în fiecare dimineață, începând cu ora 4. Când sunt călduri mari nu se poate ține geamul deschis pentru că întreaga familie este trezită la ore improprii”, a susținut bărbatul în plângerea sa, potrivit stiridecluj.ro.

Mai mult, clujeanul a ținut să amintească ce spune legea despre creșterea animalelor în municipiul Cuj-Napoca. Omul a punctat că acestea nu ar trebui crescute în apropierea blocurilor, spitalelor, școlilor sau bisericilor.

ADVERTISEMENT

“Art.3 Este interzisă creşterea animalelor domestice, a păsărilor de curte. Precum şi acelor de rasă pentru concursuri şi expoziții, centruirea de adăposturi pentru animale, păsări şi alte amenajări (afumători, depozite pentru furaje, rampe de gunoi, grajd, etc) în perimetrul în care sunt amplasate blocuri, unități sanitare, învăţământ, cultură şi cult, alte unități publice. Excepţie fac animalele de companie, respectiv, câinii şi pisicile, dar nu mai mult de două capete”.

Un cocoș din Franța și-a câștigat în instanță dreptul de a cânta dimineața

Un caz similar a avut loc în Franța, acum câțiva ani, după ce un cocoș a fost dat în judecată pentru că își trezea vecinii dimineața devreme. Cocoșul Maurice a devenit celebru, fiind un simbol al neînțelegerilor dintre locuitorii din zona rurală și cea urbană.

ADVERTISEMENT

Doi pensionari, care s-au mutat pe insula franceză Oleron, au chemat-o în instanță pe stăpână. Aceștia erau nemulțumiți, deoarece animalul îi trezea dimineața cântând. Ei cereau ca Maurice să fie mutat sau „forțat să nu mai cânte”.

Instanța nu le-a dat dreptate pensionarilor. Proprietara și-a putut păstra cocoșul, iar cei doi vecini au fost obligați să îi plătească acesteia daune de 1.000 de euro. În anul 2020, celebrul cocoș Maurice a murit din cauza unei boli infecțioase.

 

ADVERTISEMENT
Tags: