News

E ireal cum arată bordul unei mașini de poliție din București, abia scoasă din service. Sindicat: ”#NuBateNuTrocăne”

Ce avertizare se poate citi la bordul unei mașini de poliție scoasă din service după reparații intense. Sindicaliștii trag un semnal de alarmă
09.12.2023 | 12:07
E ireal cum arata bordul unei masini de politie din Bucuresti abia scoasa din service Sindicat NuBateNuTrocane
„Pericol avarie motor”, se poate citi pe bordul unei mașini de poliție scoasă din service / Foto: Facebook, Sindicatul Europol
ADVERTISEMENT

Sindicatul polițiștilor Europol afirmă că aproape o jumătate din autospecialele structurilor de ordine publică ale poliției nu circulă din cauza defecțiunilor. Sindicaliștii au postat ironic tabloul de bord al unei mașini, care afișează „pericol, avarie motor”.

Stau defecte luni de zile

„Așa arată o ‘autospecială’ scoasă din service după 4 săptămâni de reparații intense”, scrie într-o postate pe pagina Facebook, sindicatul Europol. Sindicaliștii vor să atragă atenția asupra unei situații extrem de grave, legată de autospecialele poliției.

ADVERTISEMENT

Potrivit Europol, aceste mașini nu pot fi utilizate în misiuni pentru stau perioade lungi în service iar o parte dintre ele nici măcar nu sunt programate pentru reparații, deși stau defecte de luni de zile. Potrivit sindicaliștilor, cauza este lipsa fondurilor pentru reparații.

„Așa arată o ‘autospecială’ scoasă din service după 4 săptămâni de reparații intense. Aproximativ jumătate dintre autospecialele folosite de polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică, transporturi și rutieră ai Poliției Capitalei sunt trase pe dreapta”, se arată în postarea Europol.

ADVERTISEMENT

#NuBateNuTrocăne

„O parte dintre ele nici măcar nu au ajuns să fie programate la service, deși sunt defecte de 4-6 luni. O altă parte stau în service de luni bune pentru că nu mai sunt fonduri pentru reparații. Și mai sunt unele care au fost reparate cică, dar cărora le apar astfel de mesaje prin bord sau prezintă în scurt timp de la utilizare aceleași defecțiuni”, mai afirmă sindicaliștii, care încheie ironic: #NuBateNuTrocăne

Comentariile la această postare, unele chiar din partea polițiștilor, nu au întârziat să apară. „Consider că avem fix ceea ce merităm! Ne lamentam pe FB, tik-tok, insta etc dar în fața șefilor suntem mielușei! Din păcate. atât se poate!”, a postat un utilizator.

ADVERTISEMENT

„De ce nu vă dați amenzi între voi, poate așa le repară”

„Pe fondurile de reparații au achiziționat lot nou BMW sa fie în pas cu Uniunea Europeană, iar salariile sunt de Pakistan”. „Revoltator și grav ce se întâmplă, dar de ce nu ieșiți în stradă????!!! Cunosc polițiști care repară mașinile institutiei din propriul buzunar uneori”.

„De ce nu vă dați amenzi între voi, poate așa le repară. Știți că sunt unele cu defecțiuni majore care implica risc de accident”. „La ce jeguri sunt prin parlament e normal sa fie o asa lipsa de interes … se alege praful de tot!!”.

ADVERTISEMENT

„Cu siguranță mașinile lui Ciolacu și Predoiu nu au asemenea probleme ! Ne merităm soarta dacă suntem dezbinați și proști ! De ce se mai urcă în ele dacă nu corespund normelor tehnice ?”.

„Se caută reduceri de costuri. Reducerile de costuri în sistemul național de apărare și siguranță publica se reflectă în calitatea prestației organelor de politie. Se muncește de banii primiți”.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: