News

Haos total în trafic. Podul Grant se închide pentru reparații până în luna martie. Sute de mii de români vor fi afectați

Lucrările de reparații vor începe peste aproximativ două săptămâni. Ce rute ocolitoare vor putea folosi conducătorii auto
02.10.2023 | 21:22
Haos total in trafic Podul Grant se inchide pentru reparatii pana in luna martie Sute de mii de romani vor fi afectati
Podul Grant se închide pentru reparații. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Podul Grant se va închide pentru reparații până în luna martie, ceea ce va genera un adevărat haos în trafic. Prin urmare, șoferii vor fi nevoiți să urmeze alte rute pentru a ajunge la destinație.

Podul Grant se închide pentru reparații

Măsura se va aplica peste aproximativ două săptămâni, potrivit unui anunț al primarului general al Capitalei, Nicușor Dan. Lucrările de reparații sunt necesare, având în vedere că ultima expertiză arată că podul nu va mai putea susține traficul.

ADVERTISEMENT

Astfel, începând cu data de 15 octombrie, circulația va fi restricționată timp de cinci luni în zona Podului Grant, construit în 1982 în vestul municipiului București. Circulația rutieră va fi închisă complet pe sensul dinspre Crângași către strada Turda.

„Administrația Străzilor București, prin constructorul S.C. Bog’Art S.R.L., va executa lucrări ce vizează structura de rezistenţă a pasajului, reabilitarea liniei de tramvai, a căii rutiere. Dar şi refacerea celor 6 bretele şi a trotuarului pietonal.

ADVERTISEMENT

Lucrările vor fi realizate pe sensul dinspre Crângași spre Turda, iar începând cu data de 1 octombrie, vom trece la partea principală a podului, la structura de rezistență“, a transmis primarul Nicușor Dan, conform Adevărul.

Rute alternative pentru șoferi

Însă, lucrările de reparații vor aduce haos în traficul rutier. Rutele alternative pentru conducătorii auto care vin din cartierul Lujerului sunt următoarele: pe podul Ciurel, pe străzile adiacente din Crângași sau pe Pasajul Basarab.

ADVERTISEMENT

De asemenea, șoferii care vor să ajungă în Militari pot urma traseul dinspre centru spre Palatul Cotroceni. Și transportul în comun va fi afectat, tramvaiul 41 urmând să circule pe o singură linie, în ambele direcții.

Amintim că Primăria Capitalei a mai desfășurat lucrări de reabilitare, la Podul Grant, în 2019, însă acestea au fost realizate în proporție de 33 %. La începutul anului 2020 au fost sistate din cauza lipsei de bani și a pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Valoarea investiției se ridică la suma de 65 de milioane lei cu TVA. „Împreună cu Administrația Străzilor București și constructorul am decis să facem tot posibilul pentru scurtarea perioadei astfel încât circulația rutieră să nu fie perturbată mult timp”, a adăugat primarul Nicușor Dan.

 

ADVERTISEMENT