News

E țeapa momentului în România și din ce în ce mai mulți pierd bani din cauza ei. “Am dat un avans de 1.000 de lei”

Mulți români au constatat că au ajuns victime ale unor înșelătorii. Cum au ajuns să piardă bani în urma acestor escrocherii
24.11.2023 | 09:07
E teapa momentului in Romania si din ce in ce mai multi pierd bani din cauza ei Am dat un avans de 1000 de lei
Țeapa momentului în România. Foto Unsplash.com
ADVERTISEMENT

E țeapa momentului în România, din cauza căreia foarte mulți români au pierdut bani în această perioadă. Cum au ajuns oamenii să fie păcăliți pe internet și ce poți să faci dacă ajungi în această situație?

E țeapa momentului în România. Cum ajung românii să piardă bani

Sărbătorile de iarnă se apropie și cu acest prilej mulți români aleg să petreacă această perioadă departe de agitația orașelor. Varianta cabanelor de închiriat se află printre preferințe atunci când vorbim de momentul Crăciunului sau Revelionului.

ADVERTISEMENT

Turiștii au început deja să facă rezervări, însă, mulți dintre ei au constatat că au ajuns victime ale unor înșelătorii. Cabanele pe care le-au ales și pentru care au plătit și avans nu există în realitate sau nu corespund descrierilor de pe internet.

Fenomenul ofertelor false privind cabanele apărute în mediul online, ca fiind disponibile pentru închiriat, ia amploare în această perioadă. Este și cazul unor turiști care au vrut să rezerve un astfel de spațiu în Borșa, pentru Revelion.

ADVERTISEMENT

Oamenii spun că, de fapt, cabana nu exista în realitate. Ba chiar, era închiriată mai multor grupuri, nevoite să plătească un avans de 1.500 de lei. “Am rezervat, am virat avans și nu mai răspunde la telefon.

De fapt, am sunat de pe alt telefon si a spus că este liberă, aceasta fiind, de fapt, rezervată de noi. Când i s-a spus că este rezervată de noi, a închis telefonul imediat”, a transmis un turist, potrivit Observator.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să faci dacă ai fost păcălit

Un alt turist a povestit că a plătit un avans de 1.000 de lei pentru a închiria o cabană. Ulterior, a descoperit cu Google Street View, că locația nu exista. După ce a spus presupusului proprietar că va sesiza autoritățile și-a primit banii înapoi.

“Am dat şi un avans de 1.000 de lei. A fost o locaţie prezentată foarte bine în poze. Era undeva în câmp. Nu era nimic în zona respectivă. Nicio casă”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT

Polițiștii spun să închiriem cabane doar din locuri verificate. Totodată, dacă suma cerută de proprietari este prea mică pentru ceea ce se oferă trebuie să ne punem semne de întrebare. În cazul în care picăm în plasa infractorilor, trebuie să anunțăm poliția.

 

ADVERTISEMENT
Tags: