News

Țeapa incredibilă sesizată de un român, după ce a rezervat o vacanță prin Booking. “Probabil cea mai tare formă de phishing pe care am văzut-o!”

O nouă escrocherie face ravagii printre români, în ultimele săptămâni. Ce a pățit un bărbat care și-a rezervat o vacanță prin Booking
22.10.2023 | 18:51
Teapa incredibila sesizata de un roman dupa ce a rezervat o vacanta prin Booking Probabil cea mai tare forma de phishing pe care am vazuto
Țeapa sesizată de un român, după ce a rezervat o vacanță prin Booking. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Țeapa incredibilă sesizată de un român, după ce a rezervat o vacanță prin Booking. Un nou tip de escrocherie face victime pe internet, vizați fiind cei care se pregătesc de concedii și au ales să apeleze la agenția de turism online Booking.

Țeapa sesizată de un român, după ce a rezervat o vacanță prin Booking

Printre cei care au fost pe punctul de a pica în plasa atacatorilor cibernetici se numără un român. Bărbatul a povestit pățania pe rețelele de socializare, atrâgând atenția, în acest fel, internauților cu privire la riscul existent.

ADVERTISEMENT

„Aseară era să-mi iau o țeapă incredibilă sub o formă de phising. Probabil cea mai tare pe care am văzut-o vreodată”, și-a început postarea bărbatul respectiv. A continuat spunând că a primit o notificare de la Booking cum că ar fi primit un mesaj de la proprietarul la care și-a rezervat o vacanță pentru săptămâna viitoare.

Din fericire, românul și-a dat seama că este ceva în neregulă imediat ce a deschis mesajul și a observat un link ciudat. El atrage atenția că nu a fost vorba despre un e-mail, ci de un mesaj primit direct din Booking.

ADVERTISEMENT

Totuși, bărbatul a intrat pe link pentru a se convinge despre ce este vorba. S-a deschis o pagină identică cu cea a site-ului. Mai mult, aici i-a apărut suma din rezervare și perioada aleasă pentru vacanță.

„Eu înțeleg că poți clona un site, dar nu cred ca poți clona și ce comandă am dat eu, alea sunt salvate pe un server Booking. Mi-am completat datele și următorul pas a fost să bag datele de card.

ADVERTISEMENT

Am băgat datele de card (evident un card de revolut fără bani pe el) pentru că eu am crezut că e necesar doar sa fac update la datele de card nu ca vor să-mi tragă banii. După ce am băgat banii, am primit codul asta pe telefon și aici m-am oprit”, a scris Blidaru Mihnea pe platforma X.

Ce au transmis reprezentanții Booking

Ulterior, românul a sunat la Booking și a povestit ce a pățit. Reprezentanții companiei i-au spus că a fost vorba de un atac de tip phishing și și-au cerut scuze. Însă, românul atrage atenția asupra faptului că deși situația a fost semnalată în mai multe țări, Booking nu ar fi oferit niciun avertisment oficial.

ADVERTISEMENT

„Probabil cea mai tare forma de phishing pe care am văzut-o vreodată. Aveți grijă. Booking nu a dat niciun statement oficial legat de asta deși se întâmplă de săptămâni. Am blocat cardul, de pierdut bani n-am pierdut nimic”, a adăugat bărbatul.

 

ADVERTISEMENT
Tags: