News

Ea e adolescenta care nu a luat BAC-ul, dar a dat lovitura la scurt timp. Acum face ce îi place și încasează un salariu generos

Fata câștigă 8.000 de lei, chiar dacă nu a luat examenul de bacalaureat. „Mi-a plăcut că este o meserie curată și bănoasă”
27.07.2023 | 19:44
Ea e adolescenta care nu a luat BACul dar a dat lovitura la scurt timp Acum face ce ii place si incaseaza un salariu generos
Ea e adolescenta care nu a luat BAC-ul, dar a dat lovitura. Colaj Fanatik/ sursa foto: news18/captura Observator
ADVERTISEMENT

Ea e adolescenta care nu a luat BAC-ul, dar a dat lovitura și încasează un salariu mare. Unii dintre absolvenții de liceu care nu au reușit să ia note de trecere la bacalaureat, nu se plâng din cauza acestei nereușite.

Ea e adolescenta care nu a luat BAC-ul, dar a dat lovitura

Mulți dintre aceștia s-au orientat deja către alegerea unei cariere. Printre meseriile preferate se numără cele de hairstylişti, asistenți medicali sau mecanici. Unele dintre acestea sunt bănoase, salariile depășind 1.000 de euro pe lună în anumite domenii.

ADVERTISEMENT

Un exemplu este al unei tinere din București, care deși nu a reușit să ia examenul de bacalaureat, câștigă 8.000 de lei pe lună. Ana lucrează într-un salon de cosmetică din Capitală, potrivit Observator News.

„Am dat Bacul, dar am picat la matematică. Mi-a plăcut că este o meserie curată, frumoasă, bănoasă, bineînțeles. Prima dată am început cu codițe împletite, luam 10 lei pe o codiță, acum am ajuns să iau 200, 300 de lei.”, a transmis Ana, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă este mulțumită din punct de vedere financiar de meseria pe care o practică, adolescenta spune că va susține din nou examenul de bacalaureat. Totodată, ea își dorește ca pe viitor să urmeze o facultate.

Care sunt cele mai căutate meserii

Potrivit directorului adjunct UCECOM Spiru Haret, cele mai căutate calificări sunt cele de stilist, cosmetician sau cele în domeniul mecanică. „Calificările stilist şi cosmetician, în domeniul mecanică, tehnician optomestrist şi maistru auto.

ADVERTISEMENT

Pentru domeniul sanitar, asistent medical generalist și asistent balneo-fizioterapie şi recuperare. Tehnicianul optometrist poate avea un venit între 3.000 și 5.000 de lei pe lună”, a transmis Valentina Otulescu, director adjunct UCECOM, pentru Observator.

De asemenea, Agenţia pentru ocuparea forței de muncă (ANFOM) anunță că există peste 60.000 de locuri de muncă. Posturile disponibile sunt de recepționer, bucătar, șofer, tâmplar, sudor sau operator pe calculator/call-center.

ADVERTISEMENT

Amintim că în 2023, rata de promovare de la bacalaureat a fost de 75 %, în urma soluționării contestațiilor. Potrivit datelor transmise de Ministerul Educației, este la aproape același nivel cu procentul din iunie-iulie 2022, atunci când rata de promovabilitate era de (75,2%),

ADVERTISEMENT
Tags: