Life

Ea este eleva din România ajunsă printre primii studenți la Oxford. Lucrează la una dintre cele mai mari bănci din lume

Așa arată tânăra din Iași care a studiat printre primii români la Oxford. Muncește la o bancă prestigioasă și cu tradiție.
15.12.2023 | 00:17
Ea este eleva din Romania ajunsa printre primii studenti la Oxford Lucreaza la una dintre cele mai mari banci din lume
Așa arată tânăra din Iași care a studiat printre primii români la Oxford. Muncește la o bancă prestigioasă și cu tradiție. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Ea este eleva din România ajunsă printre primii studenți la Oxford. Lucrează la una dintre cele mai mari bănci din lume. Tânăra de 24 de ani a dezvăluit ce înseamnă jobul pe care îl face, dar și ce oportunități a găsit în Marea Britanie.

Așa arată tânăra din Iași care a studiat printre primii români la Oxford. Muncește la o bancă prestigioasă și cu tradiție

Așa arată tânăra din Iași care a studiat printre primii români la Oxford. Muncește la o bancă prestigioasă și cu o tradiție foarte veche în spate care începe undeva în anul 1823. Este vorba de JPMorgan Chase & Co din Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Românca, care se numește Smaranda Ioana Moroșanu, a pornit pe acest drum pe când era elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional din Iaşi. Așadar, în 2016 și-a descoperit pasiunea pentru dezbateri academice, care după mai multe competiţii i-au adus un loc în lotul naţional.

A terminat liceul ca șefă de promoție și a plecat din România pentru a studia la una dintre cele mai importante universități din Marea Britanie. A absolvit în 2021 cu distincţia first class, ceea ce înseamnă că a obținut cea mai mare notă care poate fi luată la un ciclu de licenţă.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în urma unui internship care s-a desfășurat pe durata unei veri, a ajuns să lucreze ca și analist pe piața de capital, în banca americană de investiţii J.P. Morgan. Programul său începe foarte devreme, dar face cu mare drag această meserie.

„Te trezeşti dimineaţă foarte devreme pentru că trebuie să fii treaz cu mult timp înainte de deschidere burselor. De obicei la 7:00 dimineaţa primim ştirile zilei care se pot încorpora în acţiuni şi trebuie evaluate.

ADVERTISEMENT

După acest prim hop este important să înregistrezi ce s-a întâmplat cu o seară înainte până la deschiderea burselor. În timpul zilei sunt diverse activităţi, de la a cerceta o anumită companie până la discuţii cu clienţii”, a declarat Smaranda Ioana Moroșanu în emisiunea Deschiderea de astăzi, pentru Ziarul Financiar.

Mai mult, tânăra de 24 de ani este de părere că funcția de analist este jobul care aduce o verificare fundamentală acțiunilor listate la bursă. Fiecare echipă face analiză pentru firmele listate în geografia respectivă și se focusează pe un anumit sector.

ADVERTISEMENT

Smaranda Ioana Moroşanu, despre potențialul României

„Cred că este foarte devreme de spus. Eu cred că România are un potenţial foarte mare şi cred că asta este un consens pentru majoritatea persoanelor care s-au mutat în Marea Britanie.

Cred că majoritatea persoanelor care s-au mutat aşa ca mine în Marea Britanie s-au mutat datorită oportunităţilor şi cred că decizia de a se întoarce depinde fundamental de cum vor evolua oportunităţile în ţară.

România te pregăteşte extraordinar de bine tehnic pe orice înseamnă ştiinţe exacte”, a mai spus Smaranda Ioana Moroșanu, pentru aceeași sursă. Crede că românii se schimbă și sunt tot mai interesaţi de mersul burselor și de evaluarea acţiunilor.

ADVERTISEMENT