Fotbal international

Matematicienii de la Oxford au dat-o în bară cu predicţiile pentru CM 2022! Ce anunţau englezii şi cum arată, de fapt, tabloul optimilor

Matematicienii de la Universitatea Oxford au oferit, înaintea startului turneului final, predicţiile pentru Campionatul Mondial 2022. Cum s-au descurcat englezii.
03.12.2022 | 10:06
Matematicienii de la Oxford au dato in bara cu predictiile pentru CM 2022 Ce anuntau englezii si cum arata de fapt tabloul optimilor
Ce tablou al optimilor de finală de la CM 2022 vedeau matematicienii de la Oxford
ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial 2022 a oferit câteva surprize imense, în faza grupelor, pe care matematicienii de la Universitatea Oxford nu le-au prevăzut. Predicţiile englezilor au avut succes mai mult în privinţa câştigătoarelor grupelor, iar de pe tabloul optimilor de finală au prins o singură partidă.

Ce tablou al optimilor de finală de la CM 2022 vedeau matematicienii de la Oxford

Conform calculelor matematice, cercetătorii Universităţii Oxford mizau pe următoarele meciuri în optimile de finală: Olanda – Iran, Argentina – Danemarca, Spania – Croaţia, Brazilia – Uruguay, Anglia – Ecuador, Franţa – Mexic, Belgia – Germania şi Portugalia – Elveţia.

ADVERTISEMENT

Matematicienii au avut dreptate doar în privinţa meciului Portugalia – Elveţia, în rest tabloul real al optimilor de finală arată cu totul altfel. Iran, Danemarca, Uruguay, Ecuador, Mexic, Belgia şi Germania nici măcar nu au reuşit să iasă din faza grupelor.

Dintre echipele calificate în optimile de finală de la Campionatul Mondial 2022, englezii o vedeau pe SUA pe ultimul loc în Grupa B, în timp ce “yankeii”, în realitate, au terminat pe locul 2. Situaţie a fost similară în cazul Marocului, echipă care, în fotbalul real, a câştigat Grupa F

ADVERTISEMENT

Cercetătorii de la Oxford au avut dreptate în cazul câştigătoarelor grupelor, unde predicţiile s-au adeverit pentru Olanda, Anglia, Argentina, Franţa, Brazilia şi Portugalia.

Programul real al optimilor de finală de la Campionatul Mondial 2022

Sâmbătă, 3 decembrie

  • Olanda – SUA (ora 17:00 – Meciul 49, TVR 1)
  • Argentina – Australia (ora 21:00 – Meciul 50, TVR 1)
ADVERTISEMENT

Duminică, 4 decembrie

  • Franţa – Polonia (ora 17:00 – Meciul 52, TVR 1)
  • Anglia – Senegal (ora 21:00 – Meciul 51, TVR 1)

Luni, 5 decembrie

  • Japonia – Croația (ora 17:00 – Meciul 53, TVR 1)
  • Brazilia – Coreea de Sud (ora 21:00 – Meciul 54, TVR 1)
ADVERTISEMENT

Marţi, 6 decembrie

  • Maroc – Spania (ora 17:00 – Meciul 55, TVR 1)
  • Portugalia – Elveția (ora 21:00 – Meciul 56, TVR 1)
Oxford
Predicţiile matematicienilor de la Universitatea Oxford pentru CM 2022

Ce finală vedeau matematicienii de la Oxford

În predicţia matematicienilor de la Universitatea Oxford, finala Campionatului Mondial 2022 s-ar fi disputat între Brazilia şi Belgia, iar Selecao avea 61,3% şanse să câştige trofeul.

Pe ruta văzută de cercetătorii de la Oxford, Brazilia le-ar fi eliminat pe Uruguay, Spania şi Argentina, în timp ce Belgia ar fi trecut de Germania, Portugalia şi Franţa.

Brazilia continuă să aibă şanse mari la trofeu, chiar dacă a pierdut meciul cu Camerun, scor 0-1, în ultima etapă din Grupa G. Selecţionata lui Tite o va întâlni pe Coreea de Sud în optimile de finală, astfel că porneşte cu prima şansă la calificarea în sferturi.

De cealaltă parte, Belgia, vicecampioana mondială în predicţia Oxford, nu a reuşit să treacă de faza grupelor. În ultima etapă, “dracii roşii” au terminat la egalitate cu Croaţia, 0-0, iar Maroc a câştigat Grupa F, după victoria contra Canadei.


  • 2,90 este cota Superbet pentru “GG – ambele marchează” în Argentina – Australia. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT