News

Ea este fata de 16 ani, moartă după ce a consumat droguri. Tănărul din Neamț a fost reținut

Shara a ajuns în casa tânărului de 19 ani. Cei doi au consumat droguri. Apoi, fata ar fi murit în timpul unui moment intim.
03.08.2023 | 07:18
Ea este fata de 16 ani moarta dupa ce a consumat droguri Tanarul din Neamt a fost retinut
Ea este fata de 16 ani, moartă după ce a consumat droguri. Colaj Fanatik/ Foto Tvmneamt.ro
ADVERTISEMENT

Ea este fata de 16 ani, moartă după ce a consumat droguri. Apar noi detalii despre adolescenta din București, care și-a pierdut viața în noaptea de duminică spre luni, în casa unui tânăr de 19 ani din Dumbrava Roşie, judeţul Neamţ.

Ea este fata de 16 ani, moartă după ce a consumat droguri

Shara, o elevă de 16 ani se afla în Neamț pentru a participa la un concurs organizat la Liceul Petru Rareș. Nu se știe în ce circumstanțe l-a cunoscut pe Matteo, tânărul în casa căruia avea să moară. Cert este că în noaptea fatidică a ajuns în locuința acestuia.

ADVERTISEMENT

Shara și Mateo, alături de alți doi tineri au consumat droguri. Testele toxicologice au arătat faptul că tânăra a suferit o intoxicație cu metcatinonă, un drog sintetic folosit ca alternativă la metamfetamină.

Mai mult, necropsia a scos la iveală faptul că tânăra prezenta ruptură de vagin. Potrivit presei locale, tânărul ar fi spus la audieri că hemoragia s-a produs în timpul unui act sexual. Fata și-ar fi pierdut cunoștința, iar apoi a decedat.

ADVERTISEMENT

Tatăl adolescentei susține că aceasta ar fi fost violată

Nu se știe, însă, ce s-a întâmplat înainte ca adolescenta să ajungă în casa băiatului. Tatăl copilei spune că Shara ar fi fost luată de Mateo din gara Piatra Neamț, în jurul orei 21:00 și că bănuiește că cei doi s-ar fi cunoscut pe internet.

Mai mult, bărbatul susține că tânăra ar fi fost drogată și apoi violată. „Fiica mea -este unicul nostru copil- nu consuma droguri și era virgină. Bag mâna în foc pentru asta. Eu cred că drogul i s-a administrat cu forța. Sau i s-a administrat fără să știe, pentru a fi folosită apoi în scop sexual.

ADVERTISEMENT

Luni am fost la casa în care s-a petrecut nenorocirea. Mama băiatului mi-a arătat înregistrări din nopatea aceea, de pe camerele de supraveghere din locuință. Se vede cum vine băiatul cu fiica mea, stau un pic prin casă, apoi intră în camera lui. Ce s-a întâmplat acolo nu pot să știu, însă se vede că Shara mergea pe picioarele ei și nu avea nicio problemă. Acolo în cameră s-a întâmplat ceva.”, a transmis tatăl fetei, pentru Tvmneamt.ro.

Mateo și ceilalți doi tineri implicați au fost reținuți, fiind cercetați pentru infracțiunile de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu. Ulterior, instanța a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

„În cursul urmăririi penale, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț au prins în flagrant alți doi inculpați, care dețineau asupra lor diferite cantități de droguri , stabilindu-se că au comercializat și drogul de tip cristal, consumat de minoră și considerat, conform examenului necroptic, drept cauză determinantă a intoxicației care a condus la decesul acesteia”, a transmis DIICOT.

 

 

ADVERTISEMENT