News

Dosarul Medusa. Opt traficanți de droguri au fost trimiși în judecată, captură impresionantă a DIICOT

Nu mai puțin de opt traficanți de droguri au fost trimiși în judecată de DIICOT, după o serie de percheziții care s-au lăsat cu o captură impresionantă pentru mascați.
01.07.2023 | 15:22
Dosarul Medusa Opt traficanti de droguri au fost trimisi in judecata captura impresionanta a DIICOT
Dosarul Medusa. Opt traficanți de droguri au fost trimiși în judecată. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Oamenii legii au decis să trimită în judecată opt persoane în ”Dosarul Medusa”, aceștia fiind acuzați de săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care constituirea de grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc. Este o nouă lovitură dată de procurorii DIICOT traficanților de droguri din țara noastră.

Dosarul Medusa. Opt traficanți de droguri au fost trimiși în judecată

”Un inculpat a fost în stare de arest preventiv, doi în arest la domiciliu, patru sub control judiciar şi unul în stare de libertate, la dosar existând şi trei acorduri de recunoaştere a vinovăţiei”, au transmis procurorii DIICOT. Dosarul Medusa face referire la un grup infracțional organizat constituit în luna mai 2022 de către trei infractori majori.

ADVERTISEMENT

Indivizii făceau trafic de droguri de risc și mare risc, iar la acest grup au aderat și alți inculpați, printre care un minor în vârstă de 15 ani. Planurile lor au fost dejucate, iată, în puțin peste un an de zile, timp în care infractorii au reușit să vândă cantități considerabile de droguri, conform Știrile PRO TV.

”Inculpaţii au acţionat pe mai multe paliere, de comandă şi de execuţie, constând în validarea aderării la grup a unor inculpaţi şi integrarea lor, coordonarea vânzărilor către consumatori, aprovizionarea, respectiv comercializarea drogurilor de risc şi mare risc către consumatori de vârste tinere şi foarte tinere. În cauză au fost efectuate investigaţii financiare vizând tranzacţiile cu cryptomonedă realizate de către unii dintre inculpaţi”, mai este precizat în comunicat.

ADVERTISEMENT

Vinovații au semnat deja un acord de recunoaștere a vinovăției, astfel că personajul cheie care se află în arest preventiv ar putea ajunge după gratii pentru 2 ani și 6 luni. De asemenea, inculpatul de 15 ani nu va ajunge la închisoare, însă procurorii au cerut ”dispunerea măsurii educative a asistării zilnice”.

”Anterior, pe 13 iunie, în cadrul acordului de recunoaştere a vinovăţiei s-a solicitat instanţei dispunerea pedepsei de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 4 ani, pentru un inculpat major, termen în care acesta va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile”, au mai transmis procurorii DIICOT.

ADVERTISEMENT

”Prin rechizitoriu s-a solicitat confiscarea specială a cantităţilor de droguri ridicate pe parcursul percheziţiilor domiciliare, a mai multor terminale mobile, grindere şi cântare electronice, precum şi a sumelor de bani identificate ca provenind din comercializarea drogurilor, precum şi obligarea inculpaţilor la plata unor cheltuielile judiciare avansate de stat în cuantum de 60.000 lei”, au concluzionat reprezentanții DIICOT. Dosarul va ajunge pe masa judecătorilor de la Tribunalul București pentru soluționare.

Procurorii DIICOT reușesc aproape lunar să distrugă o rețea de traficanți de droguri, însă situația e cu adevărat alarmantă dacă analizăm cât de dese sunt aceste situații. Practic, cel mai recent astfel de caz din București era comunicat opiniei publice pe 25 mai 2023, moment în care 11 traficanți de droguri au fost arestați.

ADVERTISEMENT

”La data de 25 mai a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracţională a 14 persoane, cercetate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic intern de droguri de risc şi de mare risc şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive”, anunța Poliția Română.

ADVERTISEMENT