News

O adolescentă de 16 ani din București a murit după ce a consumat droguri, în Neamț

O tânără de 16 ani din București a decedat după ce a consumat droguri, în Piatra-Neamț. Trei suspecți au fost reținuți.
02.08.2023 | 20:52
O adolescenta de 16 ani din Bucuresti a murit dupa ce a consumat droguri in Neamt
O adolescentă din București moare după consumul de droguri. Foto: Captura Video.
ADVERTISEMENT

O tragedie s-a abătut asupra unei familii din București, după ce o adolescentă în vârstă de 16 ani a murit în urma consumului de droguri la Piatra-Neamţ, unde participa la un concurs.

O fată din București a murit din cauza drogurilor

Potrivit informațiilor furnizate de IPJ Neamț, tânăra a mers acasă la niște prieteni, unde a consumat droguri împreună cu unul dintre ei și, din păcate, a sfârșit în mod tragic la scurt timp după.

ADVERTISEMENT

DIICOT Neamț a preluat ancheta în caz și a reținut trei persoane sub acuzații de trafic de droguri de risc și mare risc, precum și deținerea de droguri de risc și mare risc.

Incidentul a avut loc pe 31 iulie 2023, când tânăra a decedat în urma consumului unui drog de mare risc, conținând substanța activă care se numește “catinona”.

ADVERTISEMENT

Cercetările au relevat că persoanele în cauză ar fi comercializat și droguri de tip cristal, iar consumul acestora a dus la intoxicația fatală a minorei.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț, au prins în flagrant delict celelalte două persoane bănuite, asupra cărora au fost descoperite peste 300 de grame de canabis, cântare, grindere și obiecte cu urme de substanță 3-CMC.

ADVERTISEMENT

Trei suspecți, reținuți de oamenii legii

În urma descoperirilor, cei trei suspecți se vor prezenta în fața judecătorului Tribunalului Neamț, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

“La data de 31 iulie 2023, urmare a consumului unui drog de mare risc, având ca substanță activă catinona, a fost înregistrat decesul unei persoane vătămate minore (16 ani). Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că victima ar fi consumat drogul de mare risc împreună cu una dintre persoanele cercetate, la domiciliul celei din urmă.

ADVERTISEMENT

În cursul urmăririi penale, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț, au prins în flagrant delict celelalte două persoane bănuite, care dețineau asupra lor diferite cantități de droguri”, a precizat Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

ADVERTISEMENT