Life

Ea este femeia care a stat alături de Arsenie Boca zeci de ani. A avut grijă de el până în ultima clipă a vieții. Gestul făcut după moartea duhovnicului

Care este femeia alături de care a stat Arsenie Boca timp de 40 de ani. Aceasta a avut grijă de el până în momentul în care a murit.
03.03.2023 | 10:03
Ea este femeia care a stat alaturi de Arsenie Boca zeci de ani A avut grija de el pana in ultima clipa a vietii Gestul facut dupa moartea duhovnicului
Femeia care a stat alături de Arsenie Boca până la moarte. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Cine este femeia care a fost alături de Arsenie Boca zeci de ani. Ea este cea care a avut grijă de el până la moartea sa. Iată ce gest a făcut după decesul părintelui.

Femeia care a stat alături de Arsenie Boca până la moarte

Julieta Constantinescu, cunoscută și ca maica Zamfira, a fost persoana care a stat alături de celebrul părinte Arsenie Boca până la finalul vieții sale.

ADVERTISEMENT

Inclusiv datele disponibile la Securitate arată că maica Zamfira a stat alături de cel supranumit Sfântul al Ardealului aproape toată viața ei.

Maica Zamfira a stat alături de Arsenie Boca 40 de ani, până în momentul în care acesta și-a dat viața. Aceștia s-au cunoscut în anul 1946 și în 1949 maica Zamfira a devenit stareță la Mănăstirea Prislop.

ADVERTISEMENT

Relația dintre cei doi ar fi devenit atât de strânsă după ce părintele Arsenie Boca ar fi salvat-o pe femeie de la sinucidere și i-ar fi arătat care este cu adevărat sensul vieții.

Tocmai de aceea maica, Zamfira i-a rămas recunoscătoare pe tot parcursul vieții sale părintelui Arsenie Boca și a arătat sprijinul pentru acesta când părintele a fost arestat de miliție.

ADVERTISEMENT
julieta constantin maica zamfira
julieta constantin maica zamfira

Maica Zamfira și-a arătat sprijinul pentru Arsenie Boca

Maica Zamfira chiar a scris o scrisoare către patriarhul Justinian în care îi cerea acestuia să intervină pentru salvarea părintelui din arest.

Femeia a mers și la Ministerul Cultelor pentru a cere sprijin iar Arsenie Boca să fie pus în libertate. Aceasta l-a vizitat de nenumărate ori pe părintele Arsenie Boca și când a fost în închisoare, dar și cât a lucrat la Canalul Dunăre – Marea Neagră.

ADVERTISEMENT

Inclusiv maica Zamfira a ajuns să fie sub lupa autorităților tocmai din cauza relației sale apropiate cu părintele Arsenie Boca și în 1959 cei doi au fost aruncați de la Mănăstirea Prislop.

Maica Zamfira a fost cea care a avut grijă de părintele Arsenie Boca în ultimii săi ani de viață și chiar s-a luptat pentru ca unele lucrări ale celui numit Sfântul Ardealului să ajungă la lumina tiparului. Și maica Zamfira este îngropată tot la mănăstire la Prislop, acolo unde și-a găsit liniștea și Arsenie Boca.

ADVERTISEMENT
Tags: