News

Ea este Maria, mama eroină cu 4 copii care s-a înrolat în Armata Română la 42 de ani. A fost plecată 18 ani în Italia

Maria, mama eroină cu 4 copii care a ales o carieră militară. Are 42 de ani, iar timp de 18 ani a fost plecată în Italia.
29.11.2023 | 20:37
Maria, mama eroină cu 4 copii care s-a înrolat în Armata. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Ea este Maria, mama eroină cu 4 copii care s-a înrolat în Armata Română la vârsta de 42 de ani. Femeia a fost plecată timp de 18 ani în Italia, însă iubirea pentru țara natală nu a dispărut niciodată.

Maria, mama eroină cu 4 copii care a ales o carieră militară

Maria Cioruța, din Alba Iulia, are o poveste de viață impresionantă. Ea decis să plece din România, la fel ca alți conaționali, în urmă cu mai mulți ani, pentru a oferi un trai mai bun familiei sale.

ADVERTISEMENT

În 1999 a ajuns în Italia, împreună cu familia. A stat departe de România vreme de 18 ani. S-a reîntors în țară în 2017, alături de soțul ei și cei patru copii. Acum, a făcut o schimbare majoră: a ales să îmbrace haina militară.

Curajul femeii, mamă a patru copii, a fost aplaudat de reprezentanții Ministerului Apărării. Povestea de viață a Mariei a fost prezentată pe pagina oficială de Facebook a MApN. „Chiar dacă am stat 18 ani în Italia, pentru noi România a reprezentat întotdeauna cuvântul «acasă»”, a spus Maria.

ADVERTISEMENT

Fiica Mariei urmează colegiul militar din Craiova

Maria, mama eroină cu 4 copii, spune că o vreme îndelungată s-a dedicat familiei, iar acum a simțit că este momentul să acorde atenție și carierei. Pentru că întodeauna a fost atrasă de sistemul militar și fiind încurajată de fiica sa, care la rândul ei urmează colegiul militar din Craiova, Maria Cioruța a ales acest drum.

„Pentru fiica mea, dragostea față de haina militară a fost un sentiment care a crescut pas cu pas, ea urmând gimnaziul în cadrul Seminarului teologic ortodox din Alba Iulia, care este situat chiar în spatele liceului militar. Cred că a petrecut cei 4 ani trăgând cu ochiul peste gard.

ADVERTISEMENT

Să ne găsim amândouă în uniformă într-o zi atât de importantă ca cea în care eu am depus Jurământul militar a fost un moment emoționant și sunt recunoscătoare și mândră că am avut această șansă!”, mărturisește românca.

Maria Cioruța a vorbit și despre perioada de instrucție. Deși schimbarea este majoră, femeia răspunde noilor sarcini cu stoicism, făcând trecerea de la viața civilă la cea militară. S-a adaptat la programul strict și la perioada de instrucție intensă.

ADVERTISEMENT

„Am reușit să trecem peste toate datorită instructorilor, o echipa de profesioniști și de oameni dedicați, care ne-au susținut pas cu pas, ne-au înțeles, ne-au încurajat și ne-au ajutat să ne depășim limitele”, a adăugat femeia.

ADVERTISEMENT