Fotbal international

Echipele din Italia, coaliţie împotriva retrogradării dacă Serie A se va opri pentru cazuri pozitive

06.06.2020 | 15:05
Echipele din Italia coalitie impotriva retrogradarii daca Serie A se va opri pentru cazuri pozitive
ADVERTISEMENT

Cotidianul Corriere dello Sport dezvăluie poziţia celor 20 de echipe din Serie A, exprimată joi în şedinţa Ligii profesioniste, pentru situaţia în care campionatul nu se va putea termina ca urmare a apariţiei unor cazuri de COVID 19.

Echipele din Italia se coalizează în cazul unui nou stop al campionatului

Echipele din Italia fac o adevărată coaliţie împotriva retrogradării, dacă Serie A se va opri şi clasamentul va fi îngheţat definitiv, situaţie în care oficialii ar putea stabili ierarhia finală aşa cum se prezintă ea la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT
Echipele din Italia, coaliţie împotriva retrogradării dacă Serie A se va opri pentru cazuri pozitive. Foto: Corriere dello Sport-Stadio.it

Această acţiune a fost iniţiată de cluburile AC Torino, Udinese şi Sampdoria, care susţin că retrogradările nu ar fi normale decât în situaţia în care sezonul ar fi dus la bun sfârşit, până la ultima etapă.

Un singur club a fost împotrivă, trei s-au abținut

Propunerea celor trei echipe a fost îmbrăţişată de 16 echipe din totalul celor 20, doar AC Milan opunându-se, iar Lazio, Napoli şi AS Roma abţinându-se de la vot.

ADVERTISEMENT

A circulat în ultimele zile şi o informaţie care pur şi simplu a băgat groaza în lumea fotbalului italian, aceea referitoare la faptul că ar exista două echipe cu mai mulţi jucători infectaţi şi care ar urma să iasă la suprafaţă doar după ce s-ar relua campionatul, pentru a-l putea opri!

Liga încă se mai gândește la varianta play-off și play-out

Informația nu a fost una oficială și presa peninsulară crede că mai degrabă este o formă disperată de șantaj încercată de formații din subsolul clasamentului, care ar dori să forțeze o decizie care să elimine retrogradarea și suplimentarea numărului de echipe pentru viitorul sezon cu două, respectiv primele două clasate în Serie B.

ADVERTISEMENT

În nedorita situație a opririi campionatului pentru cazuri de coronavirus, Liga profesionistă ar dori să obțină luni acordul cluburilor din Serie A pentru a nu îngheța competiția, de a se purcede la sistemul de play-off și play-out, respinse vehement anterior.

Obligați să joace în continuare și în caz de îmbolnăviri

Oricum, poziția cluburilor majoritară este „nu” hotărât atât pentru titlu cât și pentru retrogradare, atât timp cât nu există certitudinea matematică pentru echipa cu pricina.

ADVERTISEMENT

Oficialii fotbalului italian se văd astfel cu spatele la zid, dacă vor apărea cazuri de COVID 19. Vor trebui să meargă înainte cu competiția, asumându-și mari riscuri, pentru că știu ce răspuns există dacă opresc din nou competiția.

 

ADVERTISEMENT