Fotbal intern

Efectul Pițurcă la Universitatea Craiova. Cota Craiovei la titlu și top 3 înainte și după venirea fostului selecționer

03.09.2019 | 17:06
Efectul Piturca la Universitatea Craiova Cota Craiovei la titlu si top 3 inainte si dupa venirea fostului selectioner

Victor Pițurcă a fost prezentat oficial marți, 3 septembrie, pe postul de manager general al Universității Craiova. Oltenii speră că venirea fostului selecționer în Bănie va spori șansele la titlu ale Craiovei și, implicit, va modifica cotele cu care această posibilitate este văzută la casele de pariuri. Care le-au schimbat deja, chiar dacă Pițurcă este abia la începutul celei de-a treia „descălecări” la Craiova.

Cotele oferite de casele de pariuri pentru șansele Universității Craiova la titlu și top 3

Odată cu venirea lui Victor Pițurcă la Universitatea Craiova, casele de pariuri au modificat cotele pentru posibilitatea câștigării titlului de către olteni, dar și pentru probabilitatea ca echipa să intre în Top 3 din Casa Pariurilor Liga 1. Dacă înainte de sosirea lui Pițurcă la Craiova, cota pentru ca oltenii să câștige campionatul era una fosrte mare, 17,00, acum a scăzut semnificativ, la 7,00, iar multiplicatorul pentru pariul ca Universitatea Craiova să intre în Top 3 s-a micșorat de la 2,00 la 1,35.

Funcția de manager general al clubului îi va aduce mai multe sarcini lui Victor Pițurcă decât cea de antrenor principal. Fostul selecționer va conduce echipa de pe banca tehnică, dar va coordona, de asemenea, strategia echipei pe termen lung, adică pentru următorii 3 ani.

Victor Pițurcă a fost prezent la meciul dintre FC Voluntari și Universitatea Craiova. Sursă foto: sportpictures.eu
Victor Pițurcă a fost prezent la meciul dintre FC Voluntari și Universitatea Craiova. Sursă foto: sportpictures.eu

Victor Pițurcă a vorbit despre revenirea la Craiova

Noul manager al echipei din Bănie a vorbit la conferința de presă prilejuită de prezentarea sa, despre revenirea la Craiova: „Revin pentru a treia oară la Craiova cu același gând. Îl știți bine. Vreau să câștig campionatul cu Universitatea și sper să reușesc. Nu este imposibil de realizat. Craiova este un club foarte bine aranjat în fotbalul românesc, poate cel mai bine așezat club. M-am gândit foarte mult înainte să fac acest pas. Gândul meu este să câștig campionatul și de a accede în grupele UEFA Champions League. Poate în primul an nu este posibil, dar eu cred acest lucru. Poate în grupele Europa League este posibil”.

„A contat foarte mult dorința fanilor în decizia mea. Știu că au fost întrebați, m-au dorit. Ultima dată când am plecat de aici s-au spus multe vorbe despre mine dar nu aveau nicio treabă cu realitatea. Suporterii au contat cel mai mult în luarea deciziei de a veni”, a mai spus Victor Pițurcă.

  • „Este un plus de motivație pentru noi că a venit Victor Pițurcă la echipă. Așteptăm să îl cunoaștem mai bine” – Alexandru Cicâldău
  • „Nu va fi o retrogradare să fiu secundul lui Victor Pițurcă”– Corneliu Papură
  • 63 de ani a împlinit Victor Pițurcă pe 8 mai
  • 500.000 de euro este prima lui Victor Pițurcă în cazul în care va face din Universitatea Craiova campioana României
  • 50 de meciuri a antrenat Victor Pițurcă pe Universitatea Craiova în cele două mandate anterioare, cu „linia de clasament” 28 de victorii, 8 egaluri și 14 înfrângeri