Life

El este actorul român care a murit pe scenă, sub privirile soției sale. Povestea de dragoste dintre Emil Hossu și Catrinel Dumitrescu a avut un final tragic

Emil Hossu a murit pe scenă, sub privirile propriei soții, pe care a iubit-o enorm. Povestea lor de dragoste a fost cu adevărat una de film.
24.11.2023 | 21:11
El este actorul roman care a murit pe scena sub privirile sotiei sale Povestea de dragoste dintre Emil Hossu si Catrinel Dumitrescu a avut un final tragic
Cine a fost marea iubire a lui Emil Hossu, actorul care s-a stins din viață pe scenă. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Emil Hossu și Catrinel Dumitrescu, doi dintre cei mai iubiți actori ai României, au fost căsătoriți 20 de ani și, așa cum au jurat în fața lui Dumnezeu, numai moartea i-a putut despărți. Povestea lor incredibilă de dragoste aa avut un final tragic.

Emil Hossu a murit pe scenă, chiar sub ochii soției mult iubite

Emil Hossu s-a născut pe 24 noiembrie 1941 și a fost răpus de un infarct miocardic pe 25 ianuarie 2012. Actorul avea atunci 70 de ani, iar tragedia a avut loc chiar înainte unui spectacol ce urma să aibă loc la Teatrul Nottara.

ADVERTISEMENT

Trebuia să joace alături de soția lui, Catrinel Dumitrescu, piesa Aniversarea. Actrița, cu care a fost căsătorit vreme de 20 de ani, a privit fără nicio putere cum un echipaj SMURD încearcă să-l salveze.

Potrivit celor care au fost de față, ultimele cuvinte pe care Emil Hossu le-a rostit a fost pentru cea care i-a fost alături în ultimele două decenii: „Te iubesc, Catrinel!”. 

ADVERTISEMENT

Marele actor care a murit în urmă cu 11 ani, ar fi împlinit 82 de ani și toată viața s-a ghidat după un motto. „Să ai pe cine să iubeşti, ceva de făcut şi ceva de sperat”, spunea acesta.

Și-a iubit soția enorm

Emil Hossu și Catrinel Dumitrescu s-au iubit nebunește, chiar dacă nu au avut niciun copil împreună. Actorul a avut, totuși, un fiul din alt mariaj, dar recunoștea că niciodată nu a cunoscut simțul patern.

ADVERTISEMENT

Cei doi actori au avut însă un cățel, un Golden Retrivier. Pe acesta l-au botezat Alun și îl iubeau nespus. Cât despre iubirea pe care și-au purtat-o unul altuia, Emil Hossu avea numai cuvinte de laudă la adresa soției sale.

„Ce m-a atras la Catrinel poate contează mai puţin, ce ne menţine, cred eu, contează mai mult. Am descoperit că avem în comun relaţiile sociale, dar şi profesia, avem aceleaşi lucruri care ne plac şi, în primul rând, suntem foarte deschişi.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie să o mint, de exemplu, ca să merg să joc o partidă de pocher, cum se mai întâmplă uneori, să am relaxări din acestea mai zburdalnice şi să fiu nevoit să spun că mă duc la bibliotecă. Nu…”, a declarat Emil Hossu pentru revista Taifasuri, în urmă cu mai mulți ani.

De altfel, Catrinel Dumitrescu a dezvăluit că nu a reușit niciodată să treacă peste pierderea soțului său. „Toată viața noastră o păstrez vie. Pentru mine nu s-a întâmplat nefericitul eveniment. Simt mereu pierderea ca și cum s-ar fi întâmplat recent!

Sigur că timpul a mai atenuat puțin din intensitatea durerii, dar toate amintirile sunt vii. Iar cea mai vie amintire este cea a momentului în care am realizat că el nu mai e. Și amintirea asta rămâne vie și intensă în fiecare zi a vieții mele”, a declarat Catrinel Dumitrescu. 

ADVERTISEMENT
Tags: