Life

El este bărbatul care și-a cumpărat o insulă ca să scape de oameni. A transformat-o total și un șeic i-a dat 50 de milioane de dolari pe ea. Ce decizie a luat

Bărbatul care și-a achiziționat o insulă pentru a scăpa de oameni. A transformat-o după bunul plac, iar un șeic i-a oferit 50 de milioane de dolari pe ea. Cum a procedat?
10.12.2023 | 15:52
El este barbatul care sia cumparat o insula ca sa scape de oameni A transformato total si un seic ia dat 50 de milioane de dolari pe ea Ce decizie a luat
Bărbatul a scris o carte despre povestea sa. Datorită lui, insula este astăzi un parc național. Sursa foto: BBC, Ocean Whales, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Povestea unui bărbat a impresionat o lume întreagă și a devenit o sursă de inspirație pentru un documentar. Asta după ce el a renunțat la lume și a hotărât să-și cumpere o insulă, pentru a trăi aici până la adânci bătrâneți. Planul său a dat roade și chiar a reușit să transforme locul într-unul spectaculos, care l-a fascinat și pe un șeic.

Bărbatul care a renunțat la oameni și la serviciu pentru a locui pe o insulă. Datorită lui, locul arată precum un Paradis

Brendon Grimshaw, un bărbat originar din Anglia, avea puțin sub 40 de ani când a decis să renunțe la slujba sa de redactor de ziar pentru a se muta pe o insulă pustie din Seychelles. Era sătul de grijile cotidiene, așa că a investit 13 mii de dolari pentru a-și vedea visul realizat.

ADVERTISEMENT

Brendon Grimshaw s-a simțit atras de insula Moyenne, care până la sosirea lui, nimeni nu mai călcase aici vreme de cinci decenii. Cu timpul, Brendon Grimshaw a reușit să-și găsească și un amic, mai exact un băștinaș, pe nume Rene Lafortin.

Totuși, Rene Lafortin venea doar ocazional pe insulă, în timp ce Brendon Grimshaw nu și-a mai dorit să plece o zi de aici o bună parte din viață. Într-o zi, cei doi prieteni au decis să ”coloreze” insula unde locuiau. Primul pas a fost să planteze 16 mii de copaci cu propriile mâini, relatează Ocean Whales.

ADVERTISEMENT

Pentru cultivare, cei doi bărbați au construit mai întâi cinci kilometri de poteci. În 2007, Brendon avea să se trezească din nou singur pe insulă, din cauză că amicul său a decedat. Însă, chiar dacă puterile l-au mai lăsat, având 81 de ani atunci, a hotărât să facă demersuri pentru a atrage noi specii de animale și păsări în zonă.

Fostul jurnalist a introdus în insula Moyenne peste o sută de broaște țestoase uriașe, în timp ce în alte părți erau declarate pe cale de dispariție. Datorită eforturilor sale, locul cândva pustiu găzduiește acum două treimi din fauna din Seychelles.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a refuzat să vândă insula bogaților

Prințul Arabiei Saudite a trecut și el prin Moyenne în urmă cu câțiva ani și de cum a văzut insula s-a îndrăgostit de ea iremediabil. S-a gândit să și-o cumpere doar pentru el, oferindu-i lui Brendon Grimshaw 50 de milioane de dolari, dar acesta a refuzat.

”Nu vreau ca insula să devină un loc preferat de vacanță pentru cei bogați. Mai bine lăsați-l să fie un parc național de care se poate bucura toată lumea.”, a spus fostul jurnalist. Iar planul său a dat roade, deoarece din 2008 insula Moyenne a fost declarată parc național.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aflați și că în 1996, fostul ziarist englez a scris o carte despre aventura sa, intitulată ”A Grain of Sand”, iar în 2009 s-a creat un documentar despre povestea lui de viață și despre insulă, numit după carte, ”A Grain of Sand”.

Parcul Național Moyenne Island se găsește la 4, 5 kilometri de insula principală Mahe. Aici este astăzi ridicată și o nouă colibă, unde se află un gardian care ia taxa de intrare a vizitatorilor. După ce și-a văzut visul devenit realitate, Grimshaw a murit în Victoria, Mahe, în iulie 2012.

ADVERTISEMENT
Tags: