Life

Care sunt locurile pe care să le vizitezi în funcție de lună. Destinațiile sunt de top

Care sunt regiunile în care trebuie să ajungi în fiecare lună din an. Unde să mergi în vacanță și ce poți vizita în fiecare sezon.
04.03.2023 | 21:44
Care sunt locurile pe care sa le vizitezi in functie de luna Destinatiile sunt de top
Care sunt regiunile în care trebuie să ajungi în fiecare lună din an. Unde să mergi în vacanță. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Care sunt locurile pe care să le vizitezi în funcție de lună. Destinațiile sunt de top pentru turiștii care vor să profite de maxim de fiecare călătorie pe care o fac în afara granițelor țării. Ce țări sunt la mare căutare.

Care sunt regiunile în care trebuie să ajungi în fiecare lună din an. Unde să mergi în vacanță

Site-ul globotreks.com ne spune care sunt regiunile în care trebuie să ajungi în fiecare lună din an, dacă nu vrei să prinzi aglomerație și să te bucuri de ambianță. Descoperă locurile unde să mergi în vacanță în Europa sau pe oricare alt continent.

ADVERTISEMENT

Cele mai bune locuri de vizitat în ianuarie se află în special în țările nordice, unde foarte mulți turiști aleg să meargă în ultima perioadă pentru a vedea aurora boreală. Norvegia, Suedia, Finlanda, Islanda și Groenlanda trebuie neapărat să fie pe listă.

De asemenea, Austria și Elveția sunt perfecte pentru pasionații de sporturi de iarnă. Pe lista „must see” în prima lună din an se mai află Caraibe și America Centrală. Cei care adoră soarele și plajele nu trebuie să rateze Thailanda, Cambodgia, Myanmar, Vietnam, Laos, Filipine, Singapore și Malaezia.

ADVERTISEMENT

Paris este una dintre destinațiile speciale de văzut în luna februarie, mai ales în perioada Sfântului Valentin. Utah, Vermont și Colorado sunt cele mai populare locuri din Statele Unite ale Americii căutate pentru skiat.

Nu trebuie ratate ruinele antice din Cairo, Luxor și Aswan din Egipt, capitala Cape Town de pe continentul african, carnavalul de la Veneția, carnavalul de la Rio de Janeiro din Brazilia și Mardi Gras din New Orleans.

ADVERTISEMENT

Printre cele mai frumoase locuri pentru luna martie se numără festivalul colorat Holi din India, Mumbai și Maldive. În aprilie oamenii pot călătorii cu mare încredere în insulele Creta, Cipru și Malta. Insulele Canare au o vreme primită în această perioadă.

Maroc, Tunisia, Zambia și Zimbabwe sunt ideale de luat la pas luna aceasta pentru că începe sezonul uscat și ploile sunt mai puțin intense. Japonia, cu florile sale frumoase de cireș și Țările de Jos, cu lalelele sale colorate.

ADVERTISEMENT

Taiwan este o altă destinație mai puțin cunoscută pentru florile de cireș. Cel mai interesant loc este Parcul Național Yangmingshan, în apropierea orașului fiind un vulcan și un loc de vacanță ideal pentru iubitorii de izvoare termale.

Croația, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Budapesta din Ungaria, plajele din Portugalia și Praga din Republica Cehă care prinde viață în timpul Festivalului de muzică de primăvară sunt de neratat în luna mai.

În iunie există numeroase destinații turistice din Europa care nu trebuie să lipsească de pe listă. Peru este o alegere excelentă pentru drumeții, în timp ce Brazilia este ideală din punct de vedere al temperaturii blânde.

În Africa, Tanzania este specială datorită Migrației Marelui gnu către Kenya sau frumoaselor plaje din Zanzibar. Arctica și drumurile sale nebătătorite e perfectă pentru o croazieră. SUA și cea mai mare parte a Asiei de Sud-Est trebuie văzute în iulie.

Bali, Java de Est și Parcul Național Komodo din Indonezia sunt numai bune de văzut pentru că vremea este uscată și însorită. Seychelles este o altă alegere în perioada aceasta din an, la fel și un safari în Africa de Est, în Rezervația Națională Maasai Mara din Kenya și Parcul Național Serengeti din Tanzania.

August este cea mai bună lună pentru vacanțe pentru iubitorii de călătorii din lumea întreagă. Satele de pe costa Italiei, orașele din Spania, Algarve din Portugalia, Croația, Scoția și Peru nu trebuie ratate, de asemenea.

Destinații de neratat toamna și iarna

Septembrie este încă o lună bună din punct de vedere a vremii. Cei care iubesc călătoriile pot alege să meargă în Germania, Austria sau în capitala georgiană Tbilisi, pentru pasionați de arhitectură. Pe listă mai sunt India, Madagascar, Zimbabwe, Namibia și Mozambic.

Totodată, pentru pasionații de drumeții Peru și Nepal oferă o vreme excelentă, lucru valabil și în alte țări din Himalaya, Alpi și Anzi. Iran, China și Japonia sunt perfecte pentru prima lună de toamnă, spun specialiștii în turism.

Argentina, Uruguay și Chile sunt ideale în octombrie. Cipru, Oman, Dubai cu cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalif, Emiratele Arabe Unite nu trebuie trecute cu vederea. În plus, Etiopia este încărcată de frumusețe naturală și peisaje uluitoare.

De asemenea, în noiembrie Cuba cu orașele sale Havana, Trinidad și Viñales sunt din ce în ce mai căutate de turiști. Maroc este o altă destinație de top, la fel și orașul Agra din India, care găzduiește legendarul Taj Mahal – una dintre cele șapte noi minuni ale lumii.

Hawaii este un loc grozav pentru a scăpa de frig și a merge la plajă, oamenii putând lua parte la una dintre cele mai bune competiții de surf din lume, Vans Triple Crown of Surfing. Antarctica e perfectă sezonul acesta.

Ultima lună din an are în vizor pârtiile din Alpi, în special din Austria și Elveția. Pe listă sunt și Colorado și Utah, Parcul Național Banff din Alberta, Pirineii din Franța. Vremea caldă poate fi găsită în Myanmar, Thailanda, Cambodgia, Laos și Vietnam. Australia și Noua Zeelandă sunt alte regiuni de top în decembrie.

ADVERTISEMENT