Life

El este câinele care a parcurs 241 de kilometri ca să-și vadă stăpânii. E incredibil cum a ajuns acasă

Un câine a devenit celebru pe internet. Acesta a parcurs nu mai puțin de 241 de kilometri doar pentru a-și vedea stăpânii.
14.04.2023 | 07:51
El este cainele care a parcurs 241 de kilometri ca sasi vada stapanii E incredibil cum a ajuns acasa
El este câinele care a parcurs 241 de kilometri ca să-și vadă stăpânii. Sursă foto: Facebook, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un câine a fost în stare de orice pentru a-și revedea stăpânii. Patrupedul a parcurs peste 240 de kilometri și a reușit să ajungă fix unde ar fi trebuit. Cum a fost posibil acest lucru? Nimeni nu își explică întreaga situație.

Un câine a parcurs peste 240 de kilometri pentru a ajunge la stăpânii săi

Protagonistul poveștii este Nanuq, iar întâmplarea prin care a trecut câinele a devenit virală pe internet. Nimeni nu își explică cum a reușit animalul de companie să străbată o distanță atâta de mare și să ajungă direct la stăpânii lui. Și totuși cum s-a întâmplat totul?

ADVERTISEMENT

Nanuq a dispărut în urmă cu o lună în insula St Lawrence din strâmtoarea Bering, alături de alt câine al familiei, Starlight. Câinele, care este rasa ciobănesc australian, avea doar un an, iar stăpânii lui nu credeau că vor mai avea șansa să îl revadă vreodată.

Să nu uităm că această rasă este una aparte. Pe lângă inteligența pe care o au, acești câini se pot orienta și de asemenea au și un miros dezvoltat. Și totuși cum a putut un câine să își găsească stăpânii aflați la peste 240 de kilometri distanță?

ADVERTISEMENT

Acesta a venit din Alaska în Țara Galilor și nimeni nu își explică ce s-a întâmplat. Stăpânul acestuia susține că tatăl său s-a trezit cu un câine care seamănă cu Nanuq, la o lună după dispariția patrupedului, în Alaska.

Cum a ajuns câinele din Alaska în Țara Galilor

”Tatăl meu mi-a trimis un mesaj și mi-a spus «Există un câine care seamănă cu Nanuq în Țara Galilor»”, a spus Iworrigan. În total, câinele a parcurs 241 de kilometri pentru a putea să ajungă la stăpânii săi.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, nimeni nu înțelege cum a reușit acesta să facă acest lucru. Dincolo de distanță, în Alaska sunt mulți ghețari, iar drumul nu este tocmai prietenos. Iar pe lângă asta, cum a supraviețuit patrupedul fără mâncare?

Stăpânul lui crede că gheața s-a deplasat în timp ce câinele era la vânat. De asemenea, el se așteaptă ca patrupedul să fi mâncat păsări sau resturi de focă, având în vedere că rasa este destul de inteligentă și știe cum să se descurce în diferite situații.

ADVERTISEMENT

”Nu am idee de ce a ajuns în Țara Galilor. Poate că gheața s-a deplasat în timp ce el vâna. Sunt destul de sigur că a mâncat resturi de focă sau a prins o focă. Probabil și păsări. El mănâncă alimentele noastre native. El este inteligent”, a mai adăugat stăpânul, potrivit The Guardian.

Menționăm că nu puține sunt cazurile în care animalele de companie ajung să fie protagonistele unor momente emoționante. Un alt patruped spre exemplu a fost filmat în timp ce își conducea stăpânul pe ultimul drum. 

ADVERTISEMENT