Life

Cum a reușit un câine să își salveze stăpânul. Patrupedul i-a alertat pe toți înainte de tragedie

Un caz extrem de emoționant a devenit viral. Poppy, un câine de doar doi a reușit să îi salveze viața stăpânului său chiar la timp.
18.10.2022 | 19:32
Cum a reusit un caine sa isi salveze stapanul Patrupedul ia alertat pe toti inainte de tragedie
Un câine a reușit să salveze un băiețel în ultimul moment. Sursă foto: Dreasmtime
ADVERTISEMENT

O poveste de viață și de moarte cu un salvator patruped. Thomas French, un copil de doar șapte ani a fost salvat la timp de câinele său, Poppy, în vârstă de doar doi ani.

Cum a salvat un câine un băiețel de doar 7 ani

Thomas suferă de diabet de tip unu, iar câinele Poppy a fost antrenat special de către organizația caritabilă „Hypo Hounds”, pentru astfel de cazuri. Cu alte cuvinte, câinele, ajuns în familia micuțului de câteva luni de zile, poate detecta schimbările bolnavilor cu diabet de tip 1.

ADVERTISEMENT

În cazul lui Thomas însă, situația a fost una cât se poate de ciudată. Micuțul doar ce și-a terminat cina, iar deși testele arătau că acesta are un nivel normal de zahăr în sânge, brusc, el a căzut de la masă.

”S-a întâmplat imediat după ce a luat cina, la o jumătate de oră sau 40 de minute după aceea, când Poppy a sărit pe umerii partenerului meu Jon și a început să latre”, a dezvăluit mama lui Thomas.

ADVERTISEMENT

Câinele Poppy a început deja să latre încă dinainte ca totul să se întâmple, mirosind cel mai probabil faptul că micuțului îi era rău, după cum spune femeia.

Conform mirror.co.uk, la scurt timp, părinții micuțului au sunat la salvare, iar medicii au ajuns la timp. Thomas a fost ulterior transportat de urgență la spital. Se pare căra acesta se îndrepta spre un șoc hipoglicemic potențial mortal, iar câinele a intervenit la timp.

ADVERTISEMENT

Thomas a fost la un pas de un șoc hipoglicemic

În cazul în care Poppy nu era prin preajmă, mama lui Thomas spune că cel mai probabil fiul său nu ar fi supraviețuit și ar fi intrat în comă diabetică.

”Am învățat să avem încredere în nasul lui Poppy. Cred, cu adevărat, că ea l-a salvat pe Thomas de la a intra într-o comă diabetică.

ADVERTISEMENT

Sunt atât de ușurată că o avem pe Poppy, care este cu ochii pe el. Ea ne permite să dormim noaptea mai liniștiți.”, a spus Jennifer Whiberley, mamă a trei copii.

Cât despre relația dintre Thomas și Poppy, femeia spune că de din luna iulie de când patrupedul a apărut în viața lor, cei doi sunt de nedespărțit.

ADVERTISEMENT
Tags: