Life

El este fermierul român care a dat lovitura. A reușit să producă legume în solar 10 luni pe an

El este fermierul român care a dat lovitura cu afacerea sa. A reușit să producă legume în solar aproape tot timpul anului!
20.09.2023 | 16:15
El este fermierul roman care a dat lovitura A reusit sa produca legume in solar 10 luni pe an
Fermierul român care a dat lovitura. Produce legume zece luni pe an. Foto Captură TVR
ADVERTISEMENT

El este fermierul român care a dat lovitura. Acesta a reușit să producă legume în solarul său timp de zece luni pe an!

Fermierul român care a dat lovitura. Produce legume zece luni pe an

Ionuț Radu din Obârșia, județul Olt, este românul care a reușit să dea lovitura cu solarul său. Acesta a pus la punct un sistem bine gândit de încălzire, altfel încât produce legume aproape tot timpul anului.

ADVERTISEMENT

Fermierul a stat în Scoția o vreme și s-a întors acasă cu această idee de succes, pe care vor să o pună acum în aplicare și alții.

Ionuț Radu spune că a dotat solariile cu centrale și datorită lor are o producție de zece luni pe an, din 12! De asemenea, fermierul se laudă că nu este nevoie să se cultive doar un tip de legumă.

ADVERTISEMENT

El a plantat și roșii, castraveți, ardei, spanac sau salată verde și toate i-au mers bine.

”Am reușit ca activitatea mea să fie continuă. Mi-am dotat solariile cu centrale și am reușit să facem producție 10 luni pe an, nu doar pe o anumită specie de legume.

Și de roșii, de castraveți, de ardei, salată sau spanac. Roșia rămâne în continuare cea mai importantă cultură pentru noi”, a declarat Ionuț Radu la emisiunea Agrostrategia, pe TVR 1.

ADVERTISEMENT

Cum procedează fermierul pentru a avea recoltă aproape tot anul

Fermierul a povestit și despre metodele sale. El a spus că începe să recolteze castraveții încă din martie până în decembrie sau chiar ianuarie.

Înainte de recoltarea ciclului de toamnă deja sunt pregătite răsadurile pentru ciclul 1, încă de la jumătatea lunii noiembrie.

ADVERTISEMENT

”Eu încep să recoltez castraveții încă din luna martie, jumătatea lunii martie, până la decembrie, chiar și ianuarie, în funcție de cantitatea de lumină de care dispune cultura.

Nici nu terminăm de recoltat ciclul 2, de toamnă, că deja pregătim răsadurile pentru ciclul 1, extratimpuriu, de la jumătatea lunii noiembrie, noi pregătim răsadurile de roșii, cât avem încă în solar încă ardei, castraveți și cultură de tomate încă în solar”, a explicat fermierul.

ADVERTISEMENT